Wegenbouwer Viabuild lijft sectorgenoot Asbestos Removal & Fireproofing in

Overname van specialist in asbestverwijdering en passieve vuurbescherming moet dochteronderneming Stallaert versterken. Er zijn geen gevolgen voor de 94 werknemers.

Trefwoorden: #afbraak, #asbestos removal, #economie, #sloop, #sloopwerk, #viabuild asbest, #wegenbouw

Lees verder

Nieuws

( Foto: VPR Consult, vlnr: Bob Rottiers (managing director Asbestos Removal )

ENGINEERINGNET.BE – Viabuild, één van de belangrijkste Belgische spelers in wegenbouw, rioleringswerken, grondverzet en sloop- en afbraakwerken, neemt zijn sectorgenoot Asbestos Removal & Fireproofing over voor een niet nader genoemd bedrag.

De wegenbouwer steekt zijn groeistrategie niet onder stoelen of banken. CEO Carl van den Eynde: “Deze acquisitie past perfect in onze strategie om te groeien door overnames. Asbestverwijdering is een rendabele nicheactiviteit.”

In dit geval is het Viabuild's dochteronderneming Stallaert - die zich binnen Viabuild toelegt op grond- en sloopwerken – die versterkt uit de transactie kom: 'Nu kunnen we ons nog meer toeleggen op de markt van de industriële klanten'.

Met de overname krijgen ook de 77 arbeiders en 17 bedienden van Asbestos Removal & Fireproofing een plaats. Naast de activiteiten wordt ook het volledige machinepark overgenomen.


en Carl van den Eynde (CEO Viabuild)

ACHTERGROND
Viabuild is sinds 2013 de nieuwe naam van de fusiegroep die in 2011 ontstond door de samenvoeging van de aannemingsgroepen Verhaeren en Kembo tot Verhaeren Kembo Groep. Het bedrijf is vandaag thuis in alle aspecten van complexe en grote infrastructuurwerkzaamheden die zowel wegenbouw, burgerlijke bouwkunde als riolerings- en afbraakwerken combineren. Met een jaarlijks omzetcijfer van 175 miljoen euro en om en bij 750 werknemers behoort het bedrijf tot de top drie van de wegenbouwers in België.