Soudal plant voor bijna 32 miljoen euro aan productie-investeringen

Soudal plant voor 31,7 miljoen euro aan investeringen in ‘achterwaartse integratie van het productieproces’ en voor 5,3 miljoen aan flankerende opleidingen via zijn Academy in Turnhout.

Trefwoorden: #economie, #investering, #opleiding, #silicone, #soudal, #turnhout

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE – Soudal, de gekende fabrikant van siliconen, lijm, PU-schuimen en andere producten voor bouw, industrie en de doe-het-zelf markt, kondigt een investeringsplan van in totaal 37 miljoen euro aan.

Daarvan zal 31,7 miljoen gaan naar 'achterwaartse integratie van zijn productieproces' en 5,3 miljoen naar flankerende opleidingen (waarvan 750.253,25 euro gesubsidieerd door de Vlaamse regering).

Wat 'achterwaartse integratie' inhoudt, is niet meteen duidelijk, maar er komt alvast 'een sterkere centralisatie van de ondersteuning van de internationalisatie' via opleidingen vanuit de Soudal-Academy in Turnhout.

Daarnaast wil de onderneming - één van Europa’s grootste onafhankelijke producenten met vestigingen in 35 landen, een omzet van 500 miljoen euro en bijna 1.800 werknemers - zich naar verluidt 'meer gaan toespitsen op technologisch hoogstaande producten en het industriële marktsegment'.

Er zullen ook 82 extra werknemers aangeworven worden. Het bedrijf van Vic Swerts verwacht dat in de loop van het programma de tewerkstelling te Turnhout zal stijgen van 704,4 tot 786,4 voltijdse equivalenten.