Industriebouwer Frisomat in joint venture met Russische staalbouwer

De internationale industriebouwer Frisomat uit Antwerpen gaat een joint venture aan met Arsenal ST, een belangrijke speler op de sterk groeiende Russische staalbouwmarkt.

Trefwoorden: #frisomat, #industriebouw staal, #koudgewalst staal, #staalbouw

Lees verder

Nieuws

( Foto: Frisomat )

ENGINEERINGNET.BE - De joint venture Frisomat Arsenal ST kadert in de internationale groeistrategie van Frisomat en zorgt meteen voor een stevige verankering op de Russische woningbouwmarkt.

Met Arsenal ST krijgt Frisomat de beschikking over lokale marktkennis en expertise. Bovendien ligt er een investeringsplan van circa 3 miljoen euro op tafel voor de uitbreiding van de productiesite in Smolensk (Rusland). Op de ruim 2400m² grote productiesite in Smolensk worden jaarlijks 400 constructies geproduceerd.

Frisomat is al geruime tijd actief in Rusland en realiseerde er de afgelopen tijd verschillende projecten, onder meer in Kaliningrad. Met de samenwerking wil het bedrijf inspelen op de groeikansen en de grote vraag naar snel gemonteerde, maar stevige constructies voor onder meer de industrie, opslag en de landbouwsector.

“Verschillende regio’s in Rusland zijn in volle ontwikkeling en we willen daarop inspelen met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Onze hallen en constructies van koudgewalst staal zijn door het relatief lage gewicht eenvoudig te transporteren en gemakkelijker te monteren dan de beschikbare alternatieven. Bovendien kunnen we lokaal uiterst snel produceren en weersonafhankelijk bouwen. Met Arsenal ST beschikken we nu ook over een distributienetwerk van ingenieursbureaus en bouwbedrijven” aldus Philippe Somers, Export Director bij Frisomat.

Frisomat bouwt vandaag uitsluitend stalen constructies voor industriële toepassingen, van kantoorgebouwen tot industriehallen, landbouwconstructies en magazijnen. Partner Arsenal ST is gespecialiseerd in woningbouw volgens hetzelfde bouwprincipe met koudgewalst staal.


Achtergrond
Frisomat is een Belgisch bedrijf dat vernieuwende industriële gebouwen in staal ontwikkelt en bouwt. Het unieke montagesysteem laat toe dat een grote opslagruimte op enkele weken tijd geplaatst wordt. Het bedrijf produceert gestandaardiseerde basismodellen, maar biedt daarnaast erg veel vrijheid voor personalisatie door de klant.

Frisomat realiseerde in haar zesendertigjarige bestaan ruim 30.000 projecten in meer dan 100 landen en beschikt nu over 18 eigen vestigingen wereldwijd. De exportactiviteiten zijn goed voor circa 80% van het zakencijfer.

Arsenal ST is een gevestigde naam in de Russische staalbouwmarkt voor de woningbouw en telt op dit moment 100 medewerkers. De komende twee jaar zal het aantal medewerkers groeien met ongeveer éénderde.