Winnaars Elektro Challenge 2014 bekend

Bjarne Peeren en Joerdy Van Boven zijn de winnaars van de Elektro Challenge 2014. Tijdens de finale werd door Vinçotte ook de Electro Safety Award uitgereikt.

Trefwoorden: #electriciens, #Electro Challenge, #elektriciteit, #elektrotechnische sector, #Vormelec

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vormelec - © Dann )

ENGINEERINGNET.BE - De Elektro Challenge is een jaarlijkse competitie van Vormelek, het opleidingscentrum voor werknemers en werkgevers in de elektrotechnische sector.

Dertig laatstejaarsstudenten van scholen uit alle Belgische provincies streden gisteren om de eindzege in twee categorieën: residentiële en industriële elektriciteit.

Bjarne Peeren van VTI Veurne kaapte de hoofdprijs weg in de residentiële categorie, terwijl in de categorie industriële elektriciteit Joerdy Van Boven van VTS Sint-Niklaas met de eerste prijs aan de haal ging.

De winnaars mochten een prachtige trofee en een iPad Air in ontvangst nemen. Hun respectievelijke scholen ontvingen een trofee en een cheque ter waarde van 1.500€ aan elektrisch materiaal en opleiding.

Dit jaar was de zevende editie van de Elektro Challenge. Vormelek wil met deze wedstrijd in de eerste plaats de aandacht vestigen op het schrijnende tekort aan gekwalificeerde elektriciens in de sector.

Anderzijds is de wedstrijd ook een ideaal platform om te zien in welke mate de elektriciteitsopleidingen beantwoorden aan de concrete noden op de werkvloer.

Een finaleplaats is ondertussen erg gegeerd bij de leerlingen elektriciteit. Zij beschouwen hun deelname als een extra troef op hun CV.

Tijdens de finale reikte Vinçotte ook een Electro Safety Award uit aan de twee finalisten die tijdens hun proef het veiligst werkten.

Alexandre Didier (CEFA Saint-Gabriel, Braine-le-Comte) sleepte de trofee in de categorie residentiële elektriciteit in de wacht. Quentin Rami (Athenée Royal d’Ans) kreeg de veiligheidsaward in de industriële categorie.

Naast een diploma kregen ze beiden ook een cadeaucheque ter waarde van 250€ en een opleidingscheque voor de Vinçotte Academy.