Wim Van Camp nieuwe manager UGent TechTransfer

De raad van bestuur van de UGent heeft beslist om Wim Van Camp aan te stellen als nieuwe general manager van de dienst UGent TechTransfer.

Trefwoorden: #cropdesign, #spin-off Ugent, #UGent techtransfer, #Wim Van Camp

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent, Wim Van Camp )

ENGINEERINGNET.BE - UGent TechTransfer is de dienst voor kennis- en technologietransfer van de Associatie AUGent.

Op 1 mei trad Wim Van Camp in dienst als nieuwe general manager. Hij volgt Marc Zabeau op, momenteel Managing partner en oprichter van het QBIC Fonds.

Wim Van Camp behaalde een doctoraat plantenbiotechnologie aan de Gentse universiteit en een MBA van de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij startte zijn carrière bij het VIB en ging in 1998 aan de slag bij het Gentse plantenbiotechnologiebedrijf CropDesign als coördinator voor onderzoeksallianties.

Drie jaar later werd hij er directeur voor onderzoek en technologie allianties en in 2005 werd hij verantwoordelijk voor business development. Na de overname van CropDesign door BASF in 2006 was hij verschillende jaren actief in de samenwerking tussen BASF en Monsanto. Sinds 2012 was hij aangesteld als managing director bij CropDesign.

UGent TechTransfer ondersteunt en bevordert de overdracht van innovatieve kennis en technologie ontwikkeld door de AUGent binnen de socio-economische omgeving waarin de universiteit werkzaam.

Het centrum stimuleert een hechte en productieve relatie tussen de AUGent onderzoeksgemeenschap en de verschillende socio-economische actoren, dit met als doel economische en maatschappelijke meerwaarde te creëren.

UGent TechTransfer beheert de intellectuele eigendom van de universiteit, stimuleert het gebruik van de intellectuele eigendom door de oprichting van spin-offs en licenties, en ondersteunt de AUGent-onderzoeksgemeenschap in haar interactie en het creëren van samenwerkingsverbanden met de industrie.