Nederlandse douane onderschept voor 50.000 euro aan nagemaakte SKF-lagers

De Nederlandse douane heeft een aanzienlijke partij counterfeit lagers onderschept. Dat meldt lagerfabrikant SKF: "Circa 50.000 euro waard en volledig vernietigd".

Trefwoorden: #counterfeit, #douane, #economie, #lager, #namaak, #skf, #wuxi

Lees verder

Nieuws

( Foto: SKF )

ENGINEERINGNET – SKF voert al verscheidene jaren een 'no-tolerance'-beleid tegen de handel in namaaklagers.

Dat is een bewuste keuze, stelt de fabrikant: "Namaakproducten zullen de lagerlevensduur sterk verminderen, de kwaliteit van het eindproduct negatief beïnvloeden of zelfs machines beschadigen. In het slechtste geval kan het installeren van een namaaklager leiden tot een ernstig bedrijfsongeval."

Het laatste wapenfeit is een batch namaaklagers die door de douane in beslag is genomen. De zending was afkomstig van Wuxi Handa Bearing Co Ltd uit China en gericht aan Europe Bearing, Thurledeweg 105 in Rotterdam.

"De zending vertegenwoordigde een waarde van circa 50.000 euro. Na overleg is ze volledig vernietigd door de douane", weet SKF te melden.

Het bedrijf geeft roept iedereen op om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen de namaakhandel.

Enkele adviezen: koop altijd rechtstreeks van de fabrikant of bij een geautoriseerde distributeur, en hou er rekening mee: het is onmogelijk is om namaakproducten te herkennen door er simpelweg naar te kijken.