DHL plaatst pakketkasten bij de voordeur

Het dochterbedrijf van Deutsche Post biedt particulieren de mogelijkheid om een kast bij de voordeur te laten installeren voor ontvangen en versturen van pakketten.

Trefwoorden: #Deutsche Post, #DHL, #logistiek, #pakketdienst, #pakketkasten, #pakketten, #PostNL

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Post )

ENGINEERINGNET.NL - Het bezorgbedrijf gaat allereerst deze mogelijkheid in Duitsland aanbieden, waar de kasten te koop zijn vanaf 99 euro of te huur vanaf 1,99 euro per maand. Het gaat om een landelijk proefproject, dat van start gaat in het Beierse Ingolstadt.

De pakketkasten van DHL zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Deze persoonlijke pakketkasten zijn een aanvulling op het vernieuwde aanbod van DHL.

Doel is de logistiek te verbeteren zodat bezorgers niet meer hoeven terug te keren als een bewoner niet thuis. Dit bespaart brandstof. Ook is het voor particulieren handiger omdat zij bij niet-bezorging niet meer naar het postkantoor hoeven om als nog het pakket op te halen.

Al eerder installeerde het bedrijf circa drieduizend pakketautomaten in of nabij woonwijken in Duitsland. Deze zijn binnen zo’n tien minuten te bereiken. Mensen kunnen daar bestellingen bij webshops laten afleveren en op elk gewenst tijdstip uit de kluizen ophalen.

DHL gaat deze pakketautomaten ook in Nederland installeren, maar het is nog onbekend waar ze komen te staan en om hoeveel het gaat.

Deutsche Post, dat net als PostNL kampt met afnemende volumes aan brievenbuspost, heeft een aandeel van zo’n 40% op de groeiende Duitse pakketmarkt. Het bedrijf verwerkt jaarlijks circa een miljard pakjes.

In Nederland richt starter Logixbox zich op de verkoop van kluizen aan huizen van mensen die graag via internet kopen.

Dit bedrijf kan vier soorten kluizen leveren, voor pakketten tot een omvang van 66 bij 46,5 bij 31,5 centimeter. De goedkoopste Logixbox kost 245 euro.