3M haalt kaap van 100.000 patenten

Onlangs werden aan 3M 52 nieuwe patenten uitgereikt, waardoor de teller van het totaal aantal patenten nu op 100.000 staat.

Trefwoorden: #3M, #Audrey Sherman, #Fred Palensky, #hechtings- en sterilisatieproducten, #patent, #patenten

Lees verder

Nieuws

( Foto: 3M, Fred Palensky )

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd worden elk jaar zo'n 3.000 patenten toegekend aan 3M, waarvan meer dan 500 in de VS.

Deze patenten hebben toepassingen in een reeks uiteenlopende sectoren die zo divers is als het bedrijf zelf - gaande van hechtings- en sterilisatieproducten voor de gezondheidszorg via elektronica tot reflecterende verkeersborden. Dit bedrijf verwierf haar eerste patent in 1924.

Fred Palensky, executive vice president en chief technology officer bij 3M: "Wij vieren deze belangrijke mijlpaal en brengen hulde aan al de wetenschappers die met hun ontdekkingen hebben bijgedragen aan het succes van 3M en de producten die wij aan bedrijven, woningen en mensen bieden. Onze inzet voor onderzoek en ontwikkeling stelt ons in staat technologieën, producten en innovaties te leveren aan onze klanten wereldwijd."

Eén van de uitvinders achter de patenten die vandaag toegekend zijn, is Audrey Sherman, die in het Electronics & Energy Business Lab van 3M werkt. Zij heeft 50 patenten verworven. Haar recentste patent dekt een fascinerend veelzijdig materiaal dat potentiële toepassingen heeft in cosmetica, isolerende verpakkingen en elektronica.