Airbus verricht eerste testvlucht met elektrisch vliegtuig

Het tweepersoonsvliegtuig is ontwikkeld in het kader van het Europese ‘Flightpath 2050’, met als doel om in 2050 de CO2-uitstoot van vliegtuigen 75% te verlagen.

Trefwoorden: #Airbus, #E-fan, #elektrisch vliegtuig, #Flightpath 2050, #hybride vliegtuigen

Lees verder

Techniek

( Foto: EADS Airbus - EIVI )

ENGINEERINGNET - De zogeheten E-fan maakt in de lucht gebruik van twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 60 kW, die elk een propeller aandrijven. Hiermee kan het vliegtuig met 160 kilometer per uur door het luchtruim scheren.

Het landingsstel bestaat uit twee elektrisch aangedreven, intrekbare wielen die aan de voorkant en de achterkant van het toestel onder de romp zijn bevestigd. Twee kleine wielen onder de vleugels zorgen voor stabiliteit.

Bij taxiën en opstijgen wordt het achterste wiel met een 6 kW-motor aangedreven, waardoor de E-fan op de startbaan 60 kilometer per uur kan halen.

Het toestel weegt 500 kilo en heeft een spanwijdte van 9,5 meter en een lengte van 6,7 meter.

Airbus wil over drie jaar kleine hybride vliegtuigen voor 70 tot 90 passagiers op de markt brengen, die elektrisch starten en landen. Dit om de geluidshinder rond vliegvelden en de lokale CO2-uitstoot te verminderen.

Op langere termijn verwacht het bedrijf dat deze technologische ontwikkeling zal resulteren in een economisch winstgevende en efficiëntere luchtvaart.