Tien ingenieursstudenten van UGent mogen van Chinese telecom proeven

Tien tweedejaars studenten van Faculteit Ingenieurswetenschappen van Universiteit Gent krijgen kans om bij telecomspeler Huawei hun eerste werkervaring op te doen. Een primeur voor België.

Trefwoorden: #china, #huawei, #ingenieursstudent, #opleiding, #student, #studeren, #telecom, #ugent, #werk, #werkervaring

Lees verder

Opleiding

( Foto: Huawei )

ENGINEERINGNET.BE – "Engineering is Fun": Huawei Technologies en de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent, kondigen de start van het Huawei Telecom Seeds programma aan.

Dit programma maakt het mogelijk voor 10 studenten van de Universiteit Gent om gedurende deze zomer een eerste werkervaring van 3 weken op te doen bij de telecomgigant in Shenzen.

Prof. Roel Baets, hoogleraar van de Universiteit Gent: “Wij zijn vereerd dat Huawei ons benaderde om voor het eerst in België het Telecom Seeds programma aan te bieden aan onze studenten. Dit programma is uniek. Studenten krijgen de gelegenheid om reeds tijdens hun bachelor-opleiding ondergedompeld te worden in de Chinese cultuur en in de cultuur van een belangrijke industriële speler op de telecommarkt."

Het programma heeft als doel 'de digitale kloof te helpen dichten door een duurzame ontwikkeling van de economie, de samenleving en het milieu', en bestaat uit een taaltraining in het Mandarijns in een universiteit en een producttraining bij Huawei zelf.

Het biedt ook de mogelijkheid om te leren door samen te werken met Huawei-medewerkers, bezoek te brengen aan de labs van het bedrijf en deel te nemen aan live demo’s van de nieuwste technologie.

Hudson Liu, Country Manager Belgium bij Huawei Technologies: "Het programma bestaat al in 20 landen. In het totaal nemen er al meer dan 60 universiteiten aan deel. Het is ook de bedoeling om de komende jaren het programma ook verder uit te breiden naar andere Belgische universiteiten.”

De afreis van deze eerste groep studenten is voorzien eind augustus.