All-Hytec ontwikkelt kernboormachine voor Agentschap voor Wegen en Verkeer

Dit is Belgische engineering. All-Hytec in Hasselt bouwde hydraulische mobiele diamantkernboormachine voor Agentschap voor Wegen en Verkeer. "Tweede mobiel atelier is in bestelling"

Trefwoorden: #Agentschap voor Wegen en Verkeer, #Agentschap Wegen en Verkeer, #all-hytec, #aww, #boormachine, #kernboor, #maintenance, #onderhoud, #verkeer

Lees verder

Techniek

( Foto: All-Hytec )

ENGINEERINGNET.BE - All-Hytec, het bedrijf van ingenieur machinebouw Raymond Hoste, heeft een mooi staaltje techniek verwezenlijkt: het ontwierp een diamantkernboormachine voor het Agentschap Wegen en Verkeer.

De machine zal gebruikt worden als mobiele werkplaats voor het nemen van stalen bij kwaliteitstesten van het wegdek. De missie was naar verluidt een zo functioneel mogelijke kernboormachine te monteren in de mobiele werkplaats, ondergebracht in een Mercedes Atego.

De vrachtwagen is opgedeeld in drie delen: een verwarmd labo; een werkplaats met bergruimte voor boren en een koelbox voor stalen; en de boorunit aan de achterzijde.

Aan de achterzijde van de vrachtwagen bevinden zich twee camera’s die nauwkeurig werk mogelijk maken. De positionering van wagen en boor kunnen precies bepaald worden via het beeldscherm in de bestuurderscabine.

De sturing tijdens het boren kan precies ingesteld worden: boorsnelheid, draaisnelheid, dwarsverplaatsing zijn elektronisch bediend en dus nauwkeurig regelbaar.

Hoe groot de investering van het agentschap AWW is, werd niet vrijgegeven. Wel is er intussen al een tweede bestelling voor een gelijkaardige mobiele werkplaats door AWW uitgeschreven.