Gimv boekt €15 miljoen jaarwinst

De Gewestelijke investeringsmaatschappij Vlaanderen kondigt bij de bekendmaking van haar resultaten voor het boekjaar 2013-2014 een netto resultaat van €15 miljoen aan.

Trefwoorden: #Electrawinds, #Gimv Electrawinds, #Gimv jaarresultaat, #Gimv winst

Lees verder

Nieuws

( Foto: Urbain Vandeurzen - Koen Dejonckheere / Gimv )

ENGINEERINGNET.BE – Gimv kwam het afgelopen jaar vaak in de pers omwille van het Electrawinds dossier, maar kan nu toch positieve cijfers voorleggen.

In het boekjaar 2013-2014 kondigt het €15 miljoen jaarwinst aan. In een persbericht meldt Gimv overigens dat het de Electrawinds bladzijde heeft omgeslagen en gekozen geeft voor een scenario dat continuïteit biedt voor zowel het betrokken bedrijf als de werknemers.

Het afgelopen jaar werd bovendien gekenmerkt door een historisch hoge investeringsactiviteit, met 12 nieuwe lange termijn partnerships en de uitbouw van diverse platformen.

CEO Koen Dejonckheere is voorzichtig positief over het economisch klimaat: "Stilaan zijn er toch aanwijzingen dat de Europese economie sinds de tweede helft van 2013 uit de recessie komt. De snelheid waarmee dit gebeurt, wordt echter voor een stuk afgeremd door maatregelen die heel wat Europese landen moeten nemen om hun begroting terug in evenwicht te brengen, wat weegt op de groei en het rendement van de ondernemingen."

"Aan de andere kant merken we dat de balansen van de ondernemingen stilaan vaak gezond zijn en heel wat bedrijven volop de kaart van de internationale groeimarkten trekken. Bovendien keerde het vertrouwen in de aandelenmarkten terug, wat zich ook uit in het opnieuw op gang komen van de beursintroducties."

Voorzitter Urbain Vandeurzen vult aan: "In september 2012 lanceerde Gimv zijn op waardecreatie gefocuste platformstrategie, waarbij we de ambitie uitspraken om de referentie te worden in een aantal zorgvuldig geselecteerde investeringsplatformen."

"Twee jaar later vinden ondernemers met een focus op innovatie, internationalisering en schaalvergroting volop de weg naar Gimv. Dit vertaalde zich in een verdubbeling van het aantal nieuwe investeringen, waarbij selectief werd ingespeeld op een aantal cruciale maatschappelijke uitdagingen en langetermijntrends."