Unilever sluit deal van 1,6 miljard euro

De pastasausactiviteiten Ragu en Bertolli in Noord-Amerika van Unilever zijn verkocht aan het Japanse bedrijf Mizkan.

Trefwoorden: #Bertolli, #pastasaus, #Ragu, #Unilever

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - De jaarlijkse omzet van Ragu en Bertolli in de Verenigde Staten ligt op ruim 600 miljoen dollar, waarbij Ragu de best verkopende pastasaus in het land is. De transactie is inclusief productiefaciliteiten in Kentucky en Californië.

Koper Mizkan Group is een privaat Japans bedrijf dat 210 jaar geleden werd opgericht. Het is volgens eigen zeggen onder meer de grootste leverancier ter wereld van rijstazijn. In 2011 kocht Mizkan al Border Foods aan, zodat het ook paprika's, tomaatjes en enchilada sauzen verkoopt.

Toezichthouders moeten de verkoop nog goedkeuren. Waarschijnlijk is de overname eind juni afgerond.

Unilever houdt nog wel het merk Bertolli in Europa en in Latijns-Amerika. De verkoop past volgens het bedrijf binnen de algemene strategie die nu gericht is op de grote merken in de Verenigde Statem, zoals Knorr en Hellmann's. De verkoop van het in problemen geraakte Slimfast loopt nog.

Unilever zal een deel van de opbrengst gebruiken voor overnames. Ook steekt het een deel van het geld in het verkrijgen van de aandelenrechten van de nazaten oprichter William Hesketh Lever, wat 715 miljoen pond, ofwel ruim 875 miljoen euro, gaat kosten.