imec ontvangt 50 miljoen extra Vlaamse steun

Het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec krijgt van de Vlaamse overheid 50 miljoen euro extra investeringssteun voor de bouw van de nieuwe clean room.

Trefwoorden: #clean room, #imec, #nano-elektronica, #R&D, #vlaamse overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - imec ontvangt deze extra Vlaamse steun bovenop de eerder toegekende subsidie van ongeveer 30 miljoen euro.

Deze beslissing kadert in de belofte van de Vlaamse overheid (op initiatief van Minister Lieten) om in totaal 100 miljoen euro steun te bieden voor imec’s nieuwe clean room infrastructuur, een stof- en trillingsvrije ruimte waar onder nauwkeurig gecontroleerde omstandigheden de nieuwe generaties chips ontwikkeld worden.

Hierdoor behoudt Vlaanderen de beste troeven om op wereldschaal tot de R&D-top te behoren op het gebied van nano-elektronica en nanotechnologie.

De bouw van de nieuwe cleanroom is nodig om de volgende generaties geavanceerde chiptechnologieën te kunnen ontwikkelen en zo de toekomst van de Europese kennis- en innovatie-economie te garanderen. Het geavanceerd chiponderzoek waarbij samengewerkt wordt met bedrijven van over heel de wereld, speelt al jaren een cruciale rol in de Vlaamse en Europese kenniseconomie.

De nieuwe cleanroom zal in 2016 in gebruik genomen worden. Het project zal de komende 5 jaar uitgroeien tot een totale investeringswaarde van meer dan 1 miljard euro. Het bedrijf hiervoor rekent ook op financiële steun van Europa.

Door deze nieuwe cleanroom zullen er ook extra jobs in Vlaanderen gecreëerd worden, onder meer door het naar imec halen van onderzoekscentra van toestelleveranciers.

Luc Van den hove, Algemeen directeur en CEO van imec: "Deze nieuwe cleanroom is een essentiële schakel in de realisatie van een sterke nano-elektronica R&D-cluster in Europa, die de Europese en Vlaamse industrie ondersteunt, en nieuwe jobs zal creëren."

"Zo’n Europese R&D-cluster zal een krachtige innovatiemotor zijn waar de wereldwijde nano-elektronica industrie kan op bouwen. Een innovatiemotor die de Vlaamse en Europese innovatie-economie ondersteunt en stimuleert."