Duitse WKK’s met waalse routers

Dit is Belgisch. Het Waalse eWon ontwikkelde hyperbeveiligde industriële routertechnologie om machines en installaties vanop afstand te sturen en monitoren.

Trefwoorden: #Bosch KWK Systeme, #cloud based remote access service, #eWon, #Warmtekracht Koppeling, #WKK

Lees verder

Magazine

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Een afnemer, het Duitse Bosch KWK Systeme, bouwde er zelfs een eigen 'maintenance portal' rond. De trend: niet enkel multinationals kunnen het verschil maken door te innoveren.

De technologie van het Waalse eWon overtuigt wereldwijd klanten. Dat techbedrijf mag gerust een rolmodel voor veel Belgische KMOs genoemd worden: het is ambitieus binnen zijn nichemarkt en opende onlangs nog een eigen kantoor in Japan.

Compacte WKK-installaties halen momenteel het maximaal haalbare uit gasvormige energiedragers. Ze produceren tegelijk elektriciteit en warmte en bieden niet alleen een beter rendement van aardgas in gebouwen, maar verwerken ook gas uit rioolwaterzuiveringen en biogas. Bosch KWK Systeme in het Duitse Lollar fabriceert compacte WKK's in alle groottes.

Bosch zet daarbij hoog in op een compacte bouwwijze. Elke centimeter telt om de installaties in gebouwen gemakkelijk te kunnen installeren en ze door normale deuropeningen naar binnen te kunnen brengen. Deze filosofie is klaarblijkelijk de juiste, want de vraag stijgt spectaculair. «Hoe meer installaties er draaien, hoe hoger natuurlijk de behoefte aan onderhoud en reparaties», zegt Yassin Ouchen van Bosch KWK.

Vooral software-updates wil men op elk moment op afstand kunnen starten. «De ontwikkelingen in onze branche gaan razendsnel», vult hij aan. «Als wij als competentiecentrum nieuwe softwareversies bouwen, moeten onze vaste klanten daar natuurlijk zo snel mogelijk van kunnen profiteren.»

Bosch zocht dan ook naar een oplossing voor het onderhoud op afstand van kleine energiecentrales - en meer bepaald een oplossing die bij alle installaties functioneert. «Waar compacte WKK's staan die biogas verwerken, is er bijvoorbeeld meestal geen DSL», aldus Ouchen. «We gingen dus op zoek naar hardware die indien nodig ook via een simkaart contact met de buitenwereld kan opnemen.»

Op afstand
«In het kader van mijn afstuderen heb ik enkele jaren geleden voor Bosch een onderhoudsoplossing op afstand onderzocht», gaat Ouchen verder. Hij bestudeerde tal van fabrikanten en kwam uit bij het Belgische eWon. Hun router kan op verschillende manieren contact met de buitenwereld maken, zoals via een HSDPA-verbinding, onafhankelijk van een DSL-net, zodat ook afgelegen locaties probleemloos verbonden kunnen worden. De verbinding met de besturing komt via de seriële interface tot stand. Als alternatief kan ook via een geïntegreerde MPI- en Ethernet-interface worden gecommuniceerd.

Reageren
Via de router kunnen klanten nu snel hun vragen en storingen melden. Neemt een klant telefonisch contact op, dan kan de verantwoordelijke technicus direct bij de desbetreffende installatie inloggen en controleren wat er moet gebeuren. Ook preventief onderhoud is mogelijk, omdat men automatismen kan programmeren die op basis van het aantal bedrijfsuren of andere parameters waarschuwen wanneer slijtageonderdelen aan vervanging toe zijn. De benodigde gegevens worden gelezen vanuit protocollen gelezen en geïnterpreteerd. De protocollen, zoals Modbus, zijn in de router geïntegreerd. Via deze dag-polling kan men elke gewenste melding maken.

Ook tijdens de inbedrijfstelling zijn de mogelijkheden van het onderhoud op afstand goud waard: «Tijdens de inloopperiode van zulke installaties kan het nodig zijn kleine aanpassingen uit te voeren. Wanneer deze vanuit onze centrale met enkele muisklikken kunnen gebeuren, is dat voor alle partijen optimaal», vult Ouchen aan.

Telemaintenance-portal
Bosch KWK heeft onder leiding van Yassin Ouchen een eigen portal ontwikkeld om dit onderhoud op afstand te managen. Alle gegevens worden op een eigen server geregistreerd, die overal via een webbrowser kan worden geraadpleegd. Servicemedewerkers krijgen na inloggen alleen de installaties in hun eigen gebied te zien.

Via filters kan men instellen welke installaties zichtbaar moeten zijn, bijvoorbeeld de installaties waar onregelmatigheden optreden of alarmmeldingen zijn. Via de server worden in dringende gevallen ook berichten per mail en sms verzonden zodat er geen tijd verloren gaat.

Cockpit
Een cockpit geeft alle installatiegegevens in een beknopt overzicht weer. Bovendien is er een logboek met alle historische handelingen en grafische weergaven. Dus in één oogopslag een overzicht van alle relevante gegevens. Niet alles, zoals het onderhoud zelf, kan op afstand worden uitgevoerd. Voor de routeplanning wordt in de software daarom een kaart geïntegreerd, die alle te bezoeken installaties op een landkaart aanduidt.


(foto's: eWon)