Mydibel Group investeert 5,2 miljoen euro

Aardappelverwerker Mydibel Group investeert 5,2 miljoen euro om zijn grootste fabriek in Moeskroen met een volautomatisch aardappelsorteerproces uit te breiden.

Trefwoorden: #aardappelproducten, #Aardappelverwerker, #investering, #Moeskroen, #Mydibel, #Mydibel Group, #volautomatisch aardappelsorteerproces

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - In concreto wordt een nieuwe vleugel gebouwd op een stuk grond aan de overkant van de Mydibel site.

Daarin zullen de receptie van de aardappelen, waslijnen en sorteerruimtes worden ondergebracht, activiteiten die tot nu toe in de drie productiesites Mydibel, Pomcobel en Gramybel worden uitgevoerd.

De vrijgekomen ruimte zal voor extra productie en opslag worden gebruikt. Met de installatie van een aantal volledig geautomatiseerde aardappelsorteerlijnen wil de firma het complexe sorteerproces na ontvangst vereenvoudigen en dus kostenefficiënter maken.

Dankzij deze ingreep krijgt Moeskroen een enkelvoudige flow van ontvangst, over sortering en wassen, tot de productie. Hierdoor zal het waterverbruik met de helft kunnen worden gereduceerd. Interessant is dat er een brug over de weg wordt gebouwd om de aardappelen naar de productie te transporteren.

De Mydibel Group is een familiebedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling, productie en verkoop van aardappelproducten: verse friet, diepvriesfriet en –pureespecialiteiten, alsook gedehydrateerde producten (flakes en granules).

De onderneming verwerkt dagelijks ongeveer 2.000 ton producten, wat in 200.000 ton afgewerkt product per jaar resulteert.


(foto Mydibel Group)