Chinees industrieconcern koopt schroevenmaker Nedschroef

Shanghai Prime Machinery Company betaalt 325 miljoen euro voor het meer dan 100 jaar oude bedrijf uit het Brabantse Helmond.

Trefwoorden: #bevestigingsmaterialen, #China, #Nedschroef, #schroevenmaker, #Shanghai Prime Machinery Company

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nedschroef )

ENGINEERINGNET - Nedschroef hoopt door de overname meer schroeven en andere bevestigingsmaterialen aan China te gaan verkopen.

Tegelijkertijd verwacht het Chinese concern via Nedschroef toegang te krijgen tot hun Europese klanten, zoals autofabrikanten en de ruimtevaartsector.

Het schroevenmakersconcern bestaat uit 24 bedrijven, gelegen in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden, Engeland, Spanje, Duitsland, Zuid-Afrika en China, die bevestigingsmiddelen vervaardigen en machines en gereedschappen voor het warm en koud vervormen van staal.

Nedschroef was tot nu toe eigendom van twee Europese investeringsmaatschappijen: Gilde Buy Out Partners en Parcom Capital. Het bedrijf behoudt de eigen merknaam. Ook blijft het hoofdkantoor en de productielocaties van Nedschroef in Nederland. Het bedrijf heeft een lange voorgeschiedenis die stamt uit 1872.

Het Chinese concern is een van de grootste exporteurs van bevestigingsmiddelen voor de automotive sector in China. Samen met Nedschroef komt de jaarlijkse omzet neer op bijna 1 miljard euro, waarvan ruim 600 miljoen euro in bevestigingsmiddelen.

De transactie moet nog ter goedkeuring worden voorgelegd aan autoriteiten in China en mededingingsautoriteiten.