Vlaamse Scriptieprijs zoekt sterke scripties

Scriptie vzw gaat op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven die in Vlaanderen werden geschreven. In samenwerking met Agoria wordt ook de de beste ingenieursscriptie beloond.

Trefwoorden: #afstuderen, #Agoria, #sciptieprijs, #scriptiebank, #Vlaamse Scriptieprijs, #vlaanderen

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Dit academiejaar zullen er in Vlaanderen ruim veertigduizend jongeren afstuderen.

Daarvoor moeten ze met het afwerken van hun thesis een belangrijke laatste horde zien te nemen. Vele maanden van intensief werk levert een heleboel sterke thesisonderzoeken op.

Helaas blijven die al te vaak verborgen binnen de muren van de universiteit of hogeschool. Via de Vlaamse Scriptieprijs wil de vzw Scriptie studenten aanmoedigen om met hun sterke werk naar buiten te treden.

Deelnemers maken kans op geldprijzen tot 2.500 euro en heel wat media-aandacht voor hun eindwerk.

Sterke eindwerken gratis raadpleegbaar maken
Tot en met 5 oktober kunnen studenten uit alle opleidingen zich inschrijven voor de wedstrijd die hun bachelor- of masterproef een tweede leven na de deadline bezorgt.

Hun scriptie wordt bij inschrijving in de online Vlaamse Scriptiebank (www.scriptiebank.be) gepubliceerd. In die gratis raadpleegbare thesisbank wil Scriptie vzw excellente eindwerken toegankelijk maken voor het brede publiek.

Focus op STEM-onderzoek
Via de uitreiking van deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Het populair-wetenschappelijke maandblad EOS gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen.

De technologiefederatie Agoria beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met cheque van €500 en een opleiding in innovatiemanagement aan de Vlerick Business School.

Ook Klasse, het maandblad voor onderwijs, deelt in het streven om waardevolle scripties in de kijker te zetten. Het magazine publiceert een artikel over de sterkste scriptie over onderwijs.

In 2013 won de interieurarchitecte Paulien Smets, alumna van de voormalige Provinciale Hogeschool Limburg, de Vlaamse Scriptieprijs met haar eindwerk over de herbestemming van ruïnes.

De Agoriaprijs ging naar KdG-alumnus Ken Vanherpen, een industrieel ingenieur die een toepassing ontwikkelde om op basis van voertuigsensoren defecten in het wegdek op te sporen. Alle info over de wedstrijd is te vinden op www.scriptieprijs.be.


(Arnaud Zonderman)