Nord nu onbetwist marktleider in motorreductoren op Indiase staalmarkt

Zeker het vermelden waard: een Europese fabrikant die er in slaagt de helft van een nichemarkt in India in te palmen. Nord deed het met motorreductoren in de staalindustrie.

Trefwoorden: #drive, #drives, #economie, #gieterij, #inda, #motor, #motorreductor, #nord, #reductor, #staal

Lees verder

Techniek

( Foto: Nord )

ENGINEERINGNET – "Bijna 1 op 2 motorreductoren die in 1013 aan de Indiase staalindustrie uitgeleverd werd, kwam van ons." Met die mededeling pakte het Duitse Nord Drivesystems, overigens ook aanwezig in Nederland en België, onlangs uit.

Concreet gaat het om 46% van het totale verkoopvolume. De bouwer is er de afgelopen tien jaar – weliswaar via zijn lokale Indiase afdeling – in geslaagd een indrukwekkend marktaandeel te verwerven in de staal- en metaalsector, en dat is verre van evident. Ze zijn in India nu in dat segment onmiskenbaar de grootste.

Enkele opmerkelijke projecten springen er uit. Zoals de levering van meer dan 2.000 aandrijvingen voor de Universal Rail Mill in de Bhilai Steel Plant en meer dan 1.000 aandrijvingen voor de afdelingen staalproductie, walserij en de kleine en medium gieterij bij de Jindal Steel & Power-fabriek.

Naast meer dan 500 aandrijvingen voor de afdeling frezen van Jayeswal NECO Raipur en 200 eenheden voor de EOT- kranen, transportbanden en de gieterij van TATA KPO. En nog veel meer…

Vanzelfsprekend heeft het eclatante succes volgens de Duitsers alles te maken met de kwaliteit van hun producten. Maar wij verdenken er hen van een uitstekend Indiaas management en dito verkoopsteam te hebben. Wat ook een verdienste is, uiteraard.