Philips betaalt 70 promotieplaatsen TU Eindhoven

Het nauwe samenwerkingsverband is gericht op de versnelde ontwikkeling van digitale innovaties op het gebied van gezondheidszorg, verlichting en datawetenschap.

Trefwoorden: #70 promotieplaatsen, #datawetenschap, #digitale innovaties, #gezondheidszorg, #Philips, #TU Eindhoven, #verlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - De twee partners gaan daarvoor een programma opzetten waarin onderzoekers samen nieuwe digitale technologieën zullen ontwikkelen onder realistische omstandigheden.

Het doel is om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals betaalbare toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen voor dichtbevolkte steden, het voorkomen van hart- en vaataandoeningen en de behandeling van verschillende vormen van kanker.

Het innovatieprogramma omvat geavanceerde testomgevingen waarin onderzoekers hun digitale technologieën kunnen testen en valideren. Dit moet zorgen voor een versnelde ontwikkeling van nieuwe geïntegreerde oplossingen op het gebied van gezondheid, ‘big data’ en verlichting.

In totaal zullen ruim 200 onderzoekers, hoogleraren, promovendi en studenten nauw samenwerken. Zij zullen zich voornamelijk richten op kosteneffectieve en patiëntgerichte oplossingen ten behoeve van de gehele zorgketen, en op hoogwaardige verlichtingsoplossingen die mensen, plaatsen en systemen met elkaar verbinden.

De samenwerking past binnen het topsectorenbeleid. De topsector High Tech Systems en Materialen (HTSM) ondersteunt dit initiatief en wil het via de TKI (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) regeling en het TKI HTSM financieel steunen. De TKI regeling is ontworpen om nieuwe publiek-private samenwerkingen te stimuleren.

Philips en TU/e zullen daarnaast nauw samenwerken met andere instellingen die deel uitmaken van het ecosysteem, waaronder het Máxima Medisch Centrum, het Catharina Ziekenhuis en het Kempenhaeghe expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde.