GTI Beveren wint DP World Technical Award

Op de technische dienst van de DP World containerterminal aan het Deurganckdok in Antwerpen werd vorige week de Technical Award uitgereikt aan leerlingen van het GTI Beveren.

Trefwoorden: #deurganckdok award, #DP world award, #DP world technical award

Lees verder

Nieuws

( Foto: DP World )

ENGINEERINGNET.BE - Leerlingen van het GTI Beveren gingen vorige week met de prestigieuze DP Technical Award naar huis.

Met de DP World Technical Award beloont goederenbehandelaar DP World leerlingen uit technische studierichtingen. Met hun eindwerk kunnen ze €1000 in de wacht slepen.

Gertjan Van Dam en Jonas Van Wijnsberghe (GTI Beveren) ontwikkelden het winnend ontwerp: een geautomatiseerd proces voor het sorteren, stapelen en verplaatsen van containers via een transportband met 'pick & place' -eenheid en vacuum ventiel.

De jury ontving 17 inzendingen en na een voorselectie kwamen ze tot een shortlist van 5 finalisten, met eindwerken van leerlingen van het GTI Beveren, Don Bosco uit Hoboken, GITHO Nijlen, het St-Jan Berchmansinstituut uit Puurs en het St-Jozefinstituut uit Schoten.

Het zilver ging naar het GITHO Nijlen met het ontwerp van een schaalmodel van een mobiele havenkraan. Deze kraan wordt gebruikt voor het laden en lossen van schepen en lichters. Het Don Bosco Technisch Instituut uit Hobolen kreeg een bronzen medaille met een prachtige aërodynamische ligfiets.

Met de Technical Award wil DP World een signaal geven naar de technische scholen in de omgeving en het belang van een goed BSO- en TSO-onderwijs benadrukken. Voor het onderhoud en de werking van het rollend materieel, de brugkranen en de automatische 'stacking' kranen, heeft het Antwerpse bedrijf heel wat geschoolde technici nodig. Daarnaast wil het jongeren enthousiasmeren voor technisch onderwijs.


ACHTERGROND
DP World in Antwerpen (lid van de DP World groep met hoofdzetel in Dubai) laadt en lost containers van over heel de wereld. Het was vroeger gekend onder de naam P&O Ports Antwerp. In 2006 werd P&O Ports Antwerpen overgenomen door DP World.

DP World is één van de grootste goederenbehandelaars ter wereld. In Antwerp baat het 3 terminals uit: het Delwaidedok, Antwerp Gateway aan het Deurganckdok en Beverdonk Container Terminal in Grobbendonk