Johnson Controls geïntegreerde veiligheidssystemen op WK Brazilië

Johnson Controls installeerde en integreerde gebouwsystemen in drie stadions om de veiligheid en het comfort van de spelers en supporters te verbeteren.

Trefwoorden: #bewakingscamera’s, #brandalarmen, #geluids- en gebouwbeheersystemen, #Johnson Controls, #telecommunicatie, #toegangscontrole, #veiligheidssystemen, #voetbal, #WK Brazilië

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Johnson Controls ontwierp, installeerde en integreerde tientallen systemen, inclusief bewakingscamera’s, brandalarmen, toegangscontrole, telecommunicatie, geluids- en gebouwbeheersystemen.

De beveiligings- en brandsystemen activeren de bewakingscamera’s, de luchtalarmen, het onderbreken van de luchttoever en de toegang tot de poorten bij noodgevallen. Ook deze systemen werken samen om de ervaring van de fans te verbeteren.

De geluids- en telecommunicatiesystemen in Estadio Mineirao zijn verbonden met een nieuw 100 vierkante meter groot LED scherm zodat de fans de actie op het veld zien en horen.

“Dankzij zijn globale geïntegreerde technologische expertise leverde dit bedrijf de beste stadionomgeving,” zegt Octavio Goes, technologie manager van Estadion Mineirao. “We beschikken nu over een stadion van wereldklasse waarvan spelers en fans kunnen genieten tijdens dit event maar ook tijdens de vele jaren die volgen.”

Individuele systemen werden in een enkele netwerkoplossing geïntegreerd, waardoor stadioneigenaars niet langer meervoudige, gedupliceerde of discrete systemen van verschillende leveranciers, contracten en propriëtaire protocolen moeten beheren.


ACHTERGROND
Johnson Controls installeerde en integreerde gebouwsystemen in drie stadions (waar ook de Belgen in actie zullen komen):

  • de Arena de Sao Paulo, ook gekend als ‘Corinthians’ Arena, (o.m. de openingsmatch tussen Brazilië en Kroatië)
  • het Estadio Mineirao in Belo Horizonte
  • de Arena Amazonia in Manaus