Samenwerking aan zonneceltechnologie tussen AkzoNobel en SERIS

Voor het onderzoek naar goedkopere productie voor hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers is AkzoNobel een samenwerking aangegaan met het Solar Energy Research Institute of Singapore.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #fotovoltaïsche sector, #High Purity Metalorganics, #HPMO, #SERIS, #Solar Energy Research Institute of Singapore, #zonnecellen

Lees verder

research

( Foto: SERIS )

ENGINEERINGNET.NL - High Purity Metalorganics (HPMO), onderdeel van AkzoNobel, onderzoekt samen met Solar Energy Research Institute of Singapore (SERIS) hoe kan worden ingespeeld op de behoefte om efficiëntere zonnecellen aan lagere kosten te realiseren.

"Gezien de hoeveelheid energie die nodig is om onze steden en samenlevingen van stroom te voorzien, is een verdere ontwikkeling van hernieuwbare bronnen tegen betaalbare kosten de topprioriteit," aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel.

Alberto Allegro, Global Business Director HPMO: "Fabrikanten van zonnecellen wegen constant kosten af tegen prestaties. Als leverancier van enkele essentiële grondstoffen werken we graag samen met SERIS aan het verbeteren van de efficiëntie van zonnecellen."

Deze samenwerking is speciaal gericht op de productie van rendabelere typen metaalorganische precursors met het soort langetermijnvoordelen waar de fotovoltaïsche sector naar zoekt.

De nieuwe precursors moeten een aantrekkelijk alternatief bieden voor de huidige commercieel verkrijgbare metaalorganische verbindingen, die zijn ontworpen voor andere toepassingen dan hoogrenderende zonnecellen met silicium wafers.