Claude Schuler is Maintenance Manager van het jaar 2014

Claude Schuler, Maintenance en Technology Manager bij Sonaca in Gosselies, werd gisteren uitgeroepen tot Maintnance Manager van het jaar 2014.

Trefwoorden: #Bemas, #Claude Schuler, #maintenance, #Maintenance Manager van het jaar, #onderhoud, #Sonaco

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de uitreikingsceremonie in Autoworld in Brussel ontving Claude Schuler de award uit de handen van juryvoorzitter Herman Aerts (winnaar MMY 2006).

De winnaar van dit jaar studeerde in 1995 af als industrieel ingenieur mechanica en startte zijn carrière in de auto-industrie. In 2007 werd hij production manager Technical Airborne Components bij SONACA en sinds 2012 is hij er Maintenance en Technology Manager. Hij leidt een onderhoudsdienst van meer dan 80 mensen en is verantwoordelijk voor een budget van 20 miljoen euro.

De vakjury voor de Maintenance Manager van het Jaar bestaat uit professionals met tientallen jaren ervaring in het vakgebied. Op basis van zeven thema’s, waaronder onderhoudsbeleid, -strategie, en -doelstellingen, risicobeheersing, veiligheid en financieel beheer werd een grondige audit uitgevoerd bij de finalisten, gecombineerd met een bedrijfsbezoek.

De leden van de jury loofden onder andere de langetermijnvisie op onderhoud, de sterke prestaties op gebied van energie- en waterverbruik en de motivatie van de onderhoudsstaf.

Ook bij de tweede finalist, Peter Bosmans, Maintenance Manager bij SABIC in Genk, stelde de jury veel best practices vast op gebied van asset maintenance strategie, de staat van de installaties en beheer van wisselstukken.

ACHTERGROND
Claude Schuler studeerde in 1995 af als industrieel ingenieur mechanica en startte zijn carrière in de auto-industrie. In 2007 werd hij production manager Technical Airborne
Components bij Sonaca en sinds 2012 is hij er Maintenance en Technology Manager. Sonaca is een luchtvaartbedrijf met hoofdzetel in Gosselies.

De groep heeft ook vestigingen in Brazilië, Canada, de VS en China en stelt wereldwijd meer dan 2.400 werknemers, waaronder 400 ingenieurs te werk. De kernactiviteit van Sonaca is de ontwikkeling, productie, assemblage en testen van structuren en systemen voor de luchtvaart. Dankzij de samenwerkingen met onder andere Airbus, Embraer, Dassault, Bombardier en Grob wordt het bedrijf erkend voor haar know-how en de actieve ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Met deze wedstrijd zet BEMAS al 16 jaar de uitmuntende prestatie van een onderhoudsmanager en -team in de kijker, vanuit een sterk geloof in de economisch toegevoegde waarde van Worldclass Maintenance.