Emerson gaat in Limburg nieuw distributiecentrum voor gereedschappen bouwen

Ridgid, de gereedschappentak van de Emerson-groep, investeert in nieuw distributiecentrum voor Europa, Midden - Oosten en Afrika op site Schurhovenveld in Sint-Truiden.

Trefwoorden: #emerson, #gereedschap, #limburg, #munch, #onderhoud, #ridgid, #schurhovenveld, #sint-truiden, #tool

Lees verder

Techniek

( Foto: Emerson, Marc Vande velde )

ENGINEERINGNET.BE – De internationale Emerson-groep, in de Benelux vooral bekend als leverancier van proces- en automatiseringssystemen, gaat voor één van zijn andere afdelingen investeren in een gloednieuw EMEA-hoofdkantoor en distributiecentrum in Sint-Truiden. Welk bedrag met de investering gemoeid is, werd niet meegedeeld.

Het gaat in dit geval om Emersons 'Ridgid Tool Company', dat allerlei gereedschappen fabriceert voor bijvoorbeeld loodgieterij, HVAC , industrie, elektriciteitswerken, enz.

Ridgid is momenteel in het Belgische Haasrode gevestigd. Marc Vande velde : “Een vlot bereikbare industriezone, de unieke gelegenheid tot samenwerking met het investeringsmaatschappij LRM voor het bouwproject en de relatief beperkte afstand tot onze huidige vestiging te Haasrode , hebben de doorslag gegeven in onze keuze voor de nieuwe locatie."

De bedoeling is het nieuwe centrum op de site Schurhovenveld in Sint-Truiden eind 2015 in gebruik te nemen. LRM kocht in 2010 tien hectare onbenutte bedrijventerrein van Punch om ze ter beschikking te stellen van Limburgse KMO's.