Boek over Onderhoudskunde van Klaas Smit uitgegeven in Engels

Nederlandse World Class Maintenance investeerde in Engelse vertaling van boek Onderhoudskunde van prof. Ir. Klaas Smit. Een schitterend initiatief: boeken over onderhoudskunde zijn zeldzaam.

Trefwoorden: #boek, #Delft Acadamic Press, #klaas smit, #maintenance, #onderhoudskunde, #techniek, #world class maintenance

Lees verder

Techniek

( Foto: WCM )

ENGINEERINGNET – Goed nieuws voor de onderhoudswereld: het boek 'Onderhoudskunde' van de Nederlandse prof. Ir. Klaas Smit is nu ook beschikbaar in een Engelstalige versie.

Het verscheen oorspronkelijk in 2010, in het Nederlands, en wordt sindsdien beschouwd als een standaardwerk voor hen die werkzaam zijn in technische diensten en beheerorganisaties in de verschillen sectoren van industrie en (semi-)overheid.

Daarnaast is het bestemd voor studenten van technische universiteiten en hogescholen. Veel docenten nemen het op in hun lijst van verplichte literatuur.

Het bevat verschillende onderdelen van industrieel onderhoud: onderhoudstechnologie, onderhoudsbewust ontwerpen en het beheer en de organisatie van de technische dienstfunctie in organisaties.

Deze onderdelen worden behandeld vanuit ondersteunende wetenschappen zoals operations, research, logistiek, bedrijfseconomie, organisatiekunde en informatiekunde.

Naast theoretische onderbouwing, wordt een praktische invulling besproken in de vorm van werkprocessen. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van voorbeelden en cases vanuit diverse industriesectoren.

De Engelstalige uitgave voor de internationale markt kwam er dankzij de financiële steun van de Nederlandse associatie World Class Maintenance. Schitterend initiatief, temeer omdat de waardevolle informatie nu ook toegankelijk(er) wordt voor Franstalige onderhoudstechnici in België!

Maintenance Engineering and Management, wordt uitgegeven door DAP Delft Acadamic Press, Delft, The Netherlands, 2014, ISBN 978-90-6562-347-8. Het boek is te verkrijgen via verschillende verkooppunten: Bol.com, iBieb.com, ECI.nl


OVER DE AUTEUR
Auteur prof. Ir. Klaas Smit is niet de eerste de beste: hij was tien jaar als technisch officier in dienst van de Koninklijke Luchtmachtmacht in Nederland en vervolgens vijf jaar als Senior Maintenance Engineering Manager bij de Engineering Division van Unilever NV en Ltd.

Hij was vele jaren, tot aan zijn emeritaat in 2006 verbonden als hoogleraar Onderhoudskunde en Luchtvaarttechnische Bedrijfskunde, aan respectievelijk de Faculteiten der Werktuigbouwkunde en Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft. In die periode was hij tevens werkzaam als zelfstandig raadgevend ingenieur in de industrie..