Studenten vergelijken koelen van truckladingen met diesel en op stroom

Studenten van TU Delft onderzochten uitstoot en verbruik van trucks die onderweg in Europa hun lading op parkeerplaatsen koelen door middel van een dieselgenerator.

Trefwoorden: #CO2, #koeling, #logistiek, #NomadPowe, #nox, #truck, #TU Delft, #Visbeen

Lees verder

Nieuws

( Foto: NomadPower )

ENGINEERINGNET - Dagelijks staan in Europa vele tienduizenden trucks hun lading te koelen op parkeerplaatsen met behulp van een dieselgenerator. Leverancier NomadPower liet een groep studenten Werktuigbouwkunde van de TU Delft in het kader van hun bachelor eindproject beide systemen – dieselgeneratoren en elektrische koeling – onderzoeken.

Voor alle duidelijkheid: NomadPower is een bedrijf dat zich specialiseert in het aanleggen en exploiteren van stroomvoorzieningen voor geconditioneerd vervoer op parkings. De firma biedt momenteel stroomvoorzieningen voor het koelen van ladingen aan op 5 parkings in Nederland en op 3 locaties in België.

De studenten kwamen tot de conclusie dat transporteurs door consequent gebruik te maken van elektrische koeling circa 2.000 euro per jaar en per truck zouden kunnen besparen.

Dat komt neer op een besparing van 30% tot 50% op de brandstofkosten van het conditioneren, stellen de studenten, 'afhankelijk van de buitentemperatuur en de aard van de lading'.

Zo bedraagt bij een buitentemperatuur van circa 21°C en een lading die op -15°C moet worden gehouden het verbruik aan diesel circa 1,37 liter per uur, terwijl het verbruik aan elektriciteit in dezelfde situatie slechts circa 3,13 kWh bedraagt.

Bij een ladingtemperatuur van -5°C bedraagt volgens het onderzoek het verbruik aan diesel circa 1,05 liter per uur, welke dient te worden vergeleken met een verbruik van 1,33 kWh.

Bovendien wezen de resultaten uit dat koelen op een stroomvoorziening inderdaad veel minder uitstoot van CO2 (-65 tot -80%) en NOx (-50%) oplevert en stiller (4-5 decibel lager) is.

Het onderzoek gebeurde in samenwerking met de afdeling Transport Engineering & Logistics van TU Delft. Ook Visbeen Transport was betrokken partij.


ACHTERGROND
Koelen ladingen met stroom speelt in op het streven van de EU om het hoofdwegennet in Europa te vergroenen. De doelstelling van de EU is om in 2050 de CO2-uitstoot langs het Europese hoofdwegennet te hebben teruggebracht met maar liefst 60%.