WCM Summer School dit jaar met onderhoudscase van Liander

WCM Summer School 2014 gaat met ruim 50 deelnemers van start: young maintenance professionals verdiepen zich in duurzaam onderhoud van transformatoren bij Liander.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #leo van dongen, #liander, #maintenance, #NedTrain, #onderhoud, #opleiding, #Schiphol, #Tata, #Thales, #wcm, #wcm summer school

Lees verder

Nieuws

( Foto: DI-WCM )

ENGINEERINGNET.NL - De inmiddels beroemde WCM Summer School 2014 - de 'International Summer School on Maintenance Management & Engineering' - gaat met ruim 50 deelnemers voor het derde achtereenvolgende maal van start van 18 tot en met 22 augustus.

Dit jaar met twee volle klassen young professionals van onder andere NedTrain, Tata, Schiphol Group, AkzoNobel, Thales, Defensie en Liander. De jongeren die deelnemen studeren nog, of zijn hooguit vijf jaar aan het werk in een onderhoudsfunctie binnen een bedrijf. Het onderwerp duurzaamheid is voor hen een actueel thema waar zij in hun dagelijks werk mee te maken hebben.

De organisatie ligt dit jaar opnieuw in handen van de leerstoel Maintenance Engineering van hoogleraar Leo van Dongen van de Universiteit Twente. Bovendien verzorgt de grootste netbeheerder van Nederland, Liander, de praktijkcase.

Deze praktijkcase betreft een interessant vraagstuk waar menig technisch 'asset owner' mee te maken heeft. De deelnemers mogen zich namelijk buigen over hoe onderhoud duurzamer te maken is.

In deze case gaat het specifiek om het verbeteren en verduurzamen van het onderhoud van transformatoren: een asset waar Liander er duizenden van in het land heeft staan.

Centraal staat de vraag 'is het interessanter om te investeren in nieuwe typen transformatoren die duurzamer te onderhouden zijn?' of 'is het juist duurzamer langer te werken met de huidige transformatoren?'

Uiteraard liggen er ook vele opties in het midden. Deelnemers worden uitgedaagd om out of the box te denken, maar het gevoel voor realiteit niet te verliezen.

De Summer School, dit jaar in Breda, is een initiatief van DI-WCM en het MEC en wordt georganiseerd door de Universiteit Twente.


ACHTERGROND
De WCM Summerschool is een initiatief van DI-WCM en het MEC en wordt georganiseerd door de Universiteit Twente. Kennis over slim onderhoud opgedaan door universiteiten en kennisinstellingen wordt er concreet toepasbaar gemaakt voor het bedrijfsleven.

En dat is van groot belang want slim onderhoud zorgt ervoor dat installaties beter beschikbaar én betrouwbaar zijn: ze gaan langer mee, investeringen worden voorkomen, veiligheid en duurzaamheid worden gewaarborgd, opbrengsten vergroot.

Bovendien ontwikkelen we met slimme onderhoudsoplossingen een nieuw exportproduct waar de hele wereld op zit te wachten: Nederlands onderhoud van wereldklasse.