Financiële steun voor recyclebare werkkleding

Modebedrijf Dutch aWEARness is geselecteerd voor de top 9 LAUNCH Nordic innovators, zodat bedrijven als Ikea, Novozymes, Kvadrat het nu gaat helpen bij hun wereldwijde expansie.

Trefwoorden: #Dutch aWEARness, #EcoProFabrics, #LAUNCH Nordic Forum, #recyclebare werkkleding, #recycleren, #werkkleding

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Dutch aWEARness )

ENGINEERINGNET.NL - Voor deze selectie streden 65 bedrijven uit ruim 20 landen, waarvan nu negen innovaties zijn uitgekozen voor het LAUNCH Nordic Forum, gehouden in de Zweedse stad Malmö.

Selectiecriteria waren het hebben een positieve milieu- of sociale impact bij het maken van materialen en textiel.

Dutch aWEARness heeft een lijn van volledig recyclebare werkkleding ontwikkeld, waarmee het als eerste in de textielindustrie een volledig gesloten kringloop heeft gerealiseerd. Hierbij is de stof geoptimaliseerd en wordt een van een circulair track and trace management systeem ingezet.

Het bedrijf coördineert het project EcoProFabrics, dat onderdeel is van het Eco Innovation programma van de Europese Commissie.

Als onderdeel van LAUNCH Nordic komen 30 leidinggevenden uit de industrie, materialendeskundigen, rijksambtenaren en investeerders samen om inzicht en begeleiding te bieden bij het opschalen van de activiteiten van de negen vernieuwers. Denk hierbij aan managers van bekende bedrijven zoals Ikea, Nike en Kvadrat.

Het LAUNCH Nordic Forum vindt plaats op 10 en 11 september, waarna de innovators deelnemen aan een acceleratorprogramma om hun ideeën wereldwijd te lanceren.