Milieubarometer: tool voor berekenen en publiceren van CO2-footprints

De Milieubarometer-website stelt zowel de bedrijven als de inkopers gemakkelijker in staat om actuele CO2-footprints met elkaar uit te wisselen.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-footprint, #ecologische voetafdruk, #footprint, #Milieubarometer, #Stichting Stimular, #website

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Vimeo - Stichting Stimular )

ENGINEERINGNET.NL - Via de website (link onderaan) kunnen Milieubarometerbedrijven met één druk op de knop hun CO2-footprint openbaar maken.

Zo delen ze gemakkelijk hun footprint met opdrachtgevers die daarom vragen. Tweeduizend bedrijven en organisaties gebruiken de Milieubarometer om hun CO2-uitstoot te berekenen.

Dankzij de CO2-Prestatieladder wordt bij inkoop en aanbestedingen steeds vaker om CO2-footprints gevraagd. De lijst van openbare CO2-footprints op de Milieubarometerwebsite maakt het zowel de bedrijven als de inkopers gemakkelijker om actuele footprints met elkaar uit te wisselen.

Binnen twee weken hebben ruim twintig Milieubarometerbedrijven hun footprint gepubliceerd. De verwachting is dat veel bedrijven volgen.

Naast het berekenen van CO2-footprints, brengt het instrument de totale milieuprestatie in kaart en bevat branchegerichte lijsten met maatregelen om de milieuprestatie te verbeteren en kosten te besparen.