Nieuwe infrastructuur JD’C Innovation feestelijk geopend

JD’C Innovation heeft de infrastructuur en het machinepark van zijn productievestiging in het Luikse Grâce-Hollogne fors uitgebreid.

Trefwoorden: #Ateliers Jean Del’Cour, #composietmateriaal, #gewichtsreductie, #JD’C Innovation, #uitbreiding, #verspaning

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De opening van de nieuwe infrastructuur van JD’C Innovation werd onlangs gevierd, in aanwezigheid van o.a. Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt.

Gedelegeerd bestuurder Danny Drion: "JD’C kan dankzij het pas voltooide uitbreidingsproject nog beter en sneller zal kunnen inspelen op grote orders, in het bijzonder van opdrachtgevers uit de luchtvaart- en de veiligheids- & defensie-industrie".

Drion: "Onze klanten werken graag met componenten van composietmateriaal, omdat ze daarmee gewichtsreducties kunnen realiseren, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld helikopters wendbaarder en zuiniger te maken. Andere voordelen van composieten zijn de uitstekende mechanische eigenschappen en de perfecte corrosiebestendigheid."

Het kostenplaatje van het hele project bedraagt bijna 2 miljoen euro, waarvan 900.000 euro door JD’C Innovation zelf werd gefinancierd en 600.000 euro door moederbedrijf Ateliers Jean Del’Cour.

De uitbreiding omvatte onder andere deze nieuwigheden: uitbreiding van het magazijn voor de materiaalvoorraad werd uitgebreid van 40 naar 140 m², de cleanroom-afdeling, waar de versnijding en positionering van de basisweefsels in de mallen plaatsvindt, ging van 30 naar 300 m², het controlelabo kreeg extra ruimte (60 m²) en bijkomende uitrusting ...


(bron: Agoria)

ACHTERGROND
JD’C Innovation is een Belgische fabrikant van hoogwaardige gelaagde composietstukken die in 2006 werd opgericht. Het bedrijf heeft onder meer Forges de Zeebrugge (Thales), Sabca, Sonaca, Techspace Aero (Safran) en CMI als klanten.