• 08/09/2014

Micro-SPS Simatic S7-1200-controller verkrijgbaar bij RS Components

De krachtige Siemens Simatic S7-1200-controllers bieden nauwkeurige controle en gebruiksgemak voor procesautomatisering en worden verdeeld door RS Components.

Trefwoorden: #controllers, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #RS Components, #Siemens, #Simatic S7-1200

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), ’s werelds grootste distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft aangekondigd dat vanaf oktober 2014 de productie van de populaire Simatic S7-200 Programmable Logic Controller (PLC) van Siemens gestaakt zal worden en volledig zal worden vervangen door de nieuwe generatie Micro-SPS  Simatic S7-1200-controller, die aanzienlijke prijs- en prestatievoordelen ten opzichte van het vorige model biedt.

De compacte Simatic S7-1200-controller is ontworpen voor het toenemende belang van flexibiliteit, modulariteit en schaalbaarheid in hardware-ontwerp, en tegelijkertijd krachtige geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken functies te bieden.

Het product biedt vijf CPU-types met verschillende prestatiespecificaties en een modulair ontwerp dat uitgebreid kan worden met extra in- en uitgangen. Het systeem kan nauwkeurig geschaald worden door het installeren van 'signaalkaarten' op een interface direct op de CPU om een ​​aantal digitale of analoge kanalen toe te voegen, waardoor de benodigde ruimte in de schakelkast verminderd wordt.

De in- en uitgangen van de CPU zijn ook ontworpen voor bewegingscontrole zodat flexibiliteit reeds in de basismodule geïntegreerd is. Geïntegreerde technologiefuncties omvatten een regelsysteem met gesloten lus, bewegingscontrole en asbesturing.

De Simatic S7-1200-controller is geconfigureerd met de STEP 7 Basic-ontwerpsoftware in het TIA Portal (Totally Integrated Automation). Dit betekent dat gebruikers toegang hebben tot een gestandaardiseerde, uitgebreide ontwerptool voor logische bewerkingen, HMI en netwerken met een gedeelde editor.

De volledig navigatie, alle symbolen en menu's zijn in alle weergaven gestandaardiseerd, wat de software eenvoudig te leren en te gebruiken maakt.

De S7-1200 beschikt over een geïntegreerde Profinet-interface, die standaard is in alle CPU's en ontworpen is als een 2-poorts schakelaarinterface in de grotere modellen, en gedistribueerde architecturen ondersteunt met in- en uitgangen, HMI, schijven en andere Profinet-veldapparatuur.

Deze functie is vooral handig als de controller in een netwerksysteem gebruikt wordt of als er meer dan één HMI-apparaat moet worden aangesloten. Er zijn afzonderlijke uitbreidingsmodules voor Profibus-communicatie verkrijgbaar.

Daarnaast ondersteunt een GPRS-module de toegang op afstand vanaf vrijwel elke locatie in een bedrijf. Dit is handig tijdens de onderhoudsdiensten, omdat storingen op afstand verwijderd kunnen worden en onderhoudspersoneel vooraf informatie kan verkrijgen uit verzonden diagnoses, of voorafgaand aan onderhoudswerkzaamheden hardware-onderdelen kan bestellen.

De Siemens Simatic S7-1200-PLC is wereldwijd uit voorraad leverbaar. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.