10 startups voor acceleratorprogramma Telenet Idealabs bekend gemaakt

In het acceleratorprogramma van Telenet Idealabs krijgen de starters intensieve coaching en elk een financiële injectie van 25.000 euro voor het verder uitwerken van hun plannen.

Trefwoorden: #Apprentus, #begeleiding, #Campr, #Dot, #Geckomatics, #Hoplr, #Idealabs, #Intuo, #On Air, #Pith.li, #Salesflare, #ScriptBook, #startups, #Telenet, #Telenet Idealabs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telenet Ideallabs )

ENGINEERINGNET.BE - Vier maanden geleden werd een ambitieus groeiprogramma voor jonge starters onder de naam Telenet Idealabs gelanceerd. Maar liefst 450 teams schreven zich in voor de eerste selectieronde.

De selectie evolueerde de selectie naar 25 en vervolgens 15 teams waarbij beoordeeld werd op de kwaliteit van hun team, het idee, de marktwaarde en hun geschiktheid. Uiteindelijk werden 10 starters weerhouden voor het acceleratorprogramma.

De gekozen startups zijn Geckomatics, ScriptBook, Apprentus, Campr, Intuo, On Air, Pith.li, Dot, Hoplr en Salesflare. Ze situeren zich in de media, entertainment of digitale wereld. De ondernemers zullen vanaf 22 september gedurende 4 maanden begeleid worden om hun ideeën te doen uitgroeien tot producten en diensten die klaar zijn om de markt te veroveren.

De starters kunnen hierbij ook rekenen op een netwerk van 80 mentoren die langskomen in de hub van Telenet Idealabs in het hartje van Antwerpen. Verder zullen ook Deloitte, Laga, Ticka, Craftzing en Acerta hun knowhow en expertise aanbieden voor bepaalde projecten.

Na dit programma verschijnen de starters opnieuw voor de jury en worden de projecten weerhouden die een prototype hebben en klaar zijn om de markt te betreden.

De uiteindelijk gekozen startups kunnen daarna gedurende 4 maanden een groeiprogramma volgen, waarbij zij ondersteund worden met 50.000 euro om hun idee of project naar een hoger niveau te tillen. Ze worden klaargestoomd om hun bedrijf uit te breiden, hun product internationaal aan de man te brengen en hun verhaal te pitchen aan investeerders.

Omdat Telenet Idealabs sterk gelooft in het stimuleren van ondernemingszin bij hogeschool- en universiteitsstudenten, gaat het ook een samenwerking aan met “Battle of Talents” (www.battleoftalents.be).

Studenten uit Vlaamse hogescholen en universiteiten krijgen op die manier de kans om hun ideeën interactief en in een veilige omgeving uit te bouwen tot echte business plannen. Ze worden daarin bijgestaan door business schools die via virtueel kapitaal en kwalitatief advies de rol van durfkapitalisten opnemen. De winnaar van de businessplanwedstrijd krijgt een wildcard ter waarde van 25.000 euro voor 2015.


Deze startups werden gekozen:

  • Apprentus: E-commerce, social innovations
  • Campr: E-commerce, social innovations
  • Intuo: E-learning
  • On Air: Media/entertainment, video/digital home, apps & games
  • Pith.li: Media, entertainment
  • Hoplr: E-commerce, advertising, social innovations
  • Salesflare: Apps & games
  • Geckomatics: Big data, netwerk en systemen, Smart cities
  • ScriptBook: Big data, netwerk en systemen, Smart cities
  • Dot: Social Innovation / Smart Cities