• 16/09/2014

Meettafel toont aan: niets isoleert zo goed als een ACEolator

Trillingen vanuit de omgeving, die op meetmachines kunnen worden overgebracht, worden het best geïsoleerd met de ACEolatoren van ACE Stoßdämpfer.

Trefwoorden: #ACEolatoren, #ACE Stoßdämpfer, #fotovoltaïsche materialen, #halfgeleidende bouwelementen, #Meetmachines, #Semilab, #Trillingen

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE, BIBUS Kft en Semilab Semiconductor Physics Laboratory Co. Ltd. )

ENGINEERINGNET - Meetmachines zijn een delicate aangelegenheid. De kleinste onnauwkeurigheden leiden tot onbruikbare resultaten.

Trillingen vanuit de omgeving, die op het systeem kunnen worden overgebracht, moeten daarom absoluut worden geïsoleerd.

Een opgave, die zich bij een toepassingsgeval in Hongarije ontpopte als moeilijker dan in eerste instantie verondersteld. De aanvankelijk gebruikte traditionele isolatoren waren niet in staat het probleem op te lossen, de ACEolatoren daarentegen wel.

Het Hongaarse bedrijf Semilab biedt als totaalleverancier van ontwerp tot verkoop een grote verscheidenheid aan meettechnieken aan.

De portfolio aan meettechniek reikt van de karakterisering van halfgeleider- en fotovoltaïsche materialen tot de bewaking van het productieproces van halfgeleidende bouwelementen en zonnecellen.

Zo complex als dit spectrum aan oplossingen zich laat lezen, zo goed heeft het van Boedapest uit opererende bedrijf deze technieken onder controle. De meeste technologieën kunnen daarbij in verschillende platforms worden opgenomen.

Wereldwijd meer dan 70 natuurkundigen en 90 ingenieurs zorgen voor een extreem hoge kwaliteitsstandaard. Verdere redenen voor het succes: de meeste meettechnieken van Semilab werken contactloos en niet-destructief. Bij het opstellen van een glas-meettafel deden zich echter problemen voor.

De glas-meetmachine was eerst uitgerust met isolatoren, die in de horizontale as zeer zacht werkten. De relatief geringe stijfheid in dwarsrichting van de gebruikte producten leidde tot een lage interne demping van de isolator en liet de machine bij dynamische schokken en bij extra versnellingen in trilling raken.

Vanwege de uit deze ongewenste bewegingen voortvloeiende meetfouten moest dit probleem zo snel mogelijk worden verholpen. De weg van Semilab leidde daarom rechtstreeks naar Norbert Turi van de Hongaarse BIBUS-dependance.

Zoals gehoopt wist Norbert Turi, sinds vele jaren sales engineer bij BIBUS, een van de toonaangevende leveranciers in de technologische gebieden hydrauliek, pneumatiek en mechatronica, snel raad.

Om Semilab de op dat moment best mogelijk oplossing te bieden, nam hij de innovatieve toeleverancier en BIBUS-samenwerkingspartner ACE Stoßdämpfer GmbH in de hand. De weg naar een succesvolle oplossing was daarmee echter nog niet ten einde.

Want op het gebied van trillingsisolatie en trillingsdemping vertrouwt het Langenfelder bedrijf wederom op de nauwe samenwerking met zijn zusterbedrijf Fabreeka GmbH uit het Hessische Büttelborn. In dit geval schakelden de ACE-experts in trillingstechniek, ingenieur Dieter Wohlschlegel en ingenieur Axel Platen, hun Fabreeka-collega in.


Op de foto:
De PAL-luchtveren zorgen voor optimale trillingsisolatie dankzij lage eigenfrequenties, die afhankelijk van het ontwerp bij standaardsystemen tot onder waarden van 1,5 Hz reiken, bij speciale systemen zelfs tot 0,5 Hz.

Meer informatie:
www.ace-ace.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Küchmedia


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.