Metaalunie New Business Award 2014 voor Aldowa

De Metaalunie New Business Award 2014 werd dit jaar gewonnen door het MKB-metaalbedrijf Aldowa uit Rotterdam.

Trefwoorden: #Aldowa, #Koninklijke Metaalunie, #MKB, #MKB-bedrijf, #New Business Award, #New Business Award 2014

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sander van der Torren )

ENGINEERINGNET.NL - Aldowa ontving de Metaalunieaward en een cheque ter waarde van € 5.000, - uit handen van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen. De jury noemde de zeven geselecteerde bedrijven ‘mooie bedrijven die allen ook een beetje winnaar zijn’.

Het MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury, onder leiding van juryvoorzitter Daan Kersten, op excellente wijze onderscheiden door ‘binnen de organisatie een cultuurverandering door te voeren met toepassing van lean concepten en een sterke decentralisatie van verantwoordelijkheden wat geleid heeft tot een lerende organisatie’, motiveerde Kersten de keuze voor het bedrijf. ‘

Aldowa is een plaatwerkbedrijf dat zich met name positioneert in de bouw en infra. Het is van huis uit een loonbedrijf. Na bedrijfsovername in 2007 hebben nieuwe eigenaren gekozen voor nieuwe strategische positionering van marktfocus (bouw en infra) en afdekken van totale orderrealisatie van contact met architect tot eindmontage, waarmee extra toegevoegde waarde gecreëerd wordt.

Naast de uitreiking van de Award stond het New Business Event ook in het teken van het afscheid van Michaël van Straalen als voorzitter van Koninklijke Metaalunie. Zijn opvolger Fried Kaanen benoemde Van Straalen tot erevoorzitter.

Kaanen vroeg in zijn speech aandacht voor flexibiliteit: “Flexibiliteit is het woord dat bij deze tijd past. De economie en de samenleving vragen steeds meer om flexibiliteit in de ruimste zin van het woord.”


Op de foto:
Directeur Jan Boom van Aldowa (links) ontving de award uit handen van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen.