Groep Verelst 100% Belgische na overname aandelen Bencis

Vijf managers van de bouwgroep Verelst hebben het aandelenpakket van Bencis, het Belgisch-Nederlands durfkaptiaalfonds, overgenomen.

Trefwoorden: #bouw, #bouwonderneming, #buy-out, #durfkapitaalfonds, #Groep Verelst, #management buy-out

Lees verder

Nieuws

( Foto: Groep Verelst - Kurt Geens )

ENGINEERINGNET.BE - Bestuurder Jo Vertongen en CEO Kurt Geens hebben bij de transactie de meeste aandelen verworven.

Bencis nam in 2008 een meerderheidsbelang in de bouwgroep Verelst. Dat kapitaal was nodig om externe groei te realiseren. In de bepalingen stond reeds vermeld dat Bencis vijf tot zeven jaar in het kapitaal zou blijven en dat een management buy out een exit-optie was.

Omdat sinds de bankencrisis financiële instellingen zeer terughoudend zijn, hebben de overnemers zelf meer risico genomen. Beiden hebben echter veel vertrouwen in hun technisch onderlegd personeel en bovendien blijven de voormalige hoofdaandeelhouders Eddy Van Arwegen en Wim Verlinden aan boord (minderheidsparticipatie).

Groep Verelst is actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed en algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 135 miljoen euro met 500 werknemers.

Geens : “Wij zijn en blijven trouw aan onze corebusiness: degelijke constructies bouwen met gezond boerenverstand. Ik ben er van overtuigd dat we met die aanpak en in specifieke domeinen zoals renovatie op korte termijn een groei kunnen realiseren.”