Kouwenberg Infra wint NSTT No-Dig Award 2014

Tijdens een feestelijke uitreiking werd gistern voor de veertiende keer de NSTT No-Dig Award uitgereikt. Winnaar dit jaar was Kouwenberg Infra.

Trefwoorden: #award, #Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen, #NSTT, #NSTT No-Dig Award, #riolering, #sleufloze technieken

Lees verder

nieuws

( Foto: NSTT )

ENGINEERINGNET.NL - De NSTT No-Dig Award wordt periodiek uitgereikt aan een opdrachtgever, aannemer, leverancier of onderzoeker die de ontwikkeling en/of toepassing van sleufloze technieken op een bijzondere wijze heeft gestimuleerd door bijvoorbeeld het gebruik van innovatieve technieken of innovatieve toepassingen.

De jury heeft het project ‘Vervangen riolering Papiermolen en Vijzelmolen te gemeente Hoorn' door Kouwenberg Infra gekozen als duidelijk voorbeeld van de mogelijkheden die sleufloze technieken vandaag de dag bieden en als winnaar van de NSTT No-Dig Award 2014.

De drie andere genomineerde inzendingen waren:

  1. Gemeente Groningen & BAM Nelis De Ruiter/Nelis Infra Aarsleff: BVP- opdracht Rioolrenovatie gemeente Groningen
  2. Normag: RAM MAX Shaker
  3. Visser & Smit Hanab & Gasunie: Arch-drilling t.b.v. Gasunie project Beverwijk- Wijngaarden

Bij winnende project heeft de opdrachtnemer gekozen voor een combinatie van een specifieke sleufloze techniek - gestuurde avegaarboringen - met een andere techniek uit het pallet van ondergronds bouwen: het afzinken van kleine schachten.

De locaties van de werkruimte op het maaiveld, waar hinder voor de omgeving ontstaat, zijn nauwkeurig afgestemd met de mogelijkheden van de ingezette sleufloze techniek.

Beide technieken zijn goed uitgewerkt en passen goed bij de karakteristiek van het rioolsysteem dat moest worden gerealiseerd.

Het resultaat is een efficiënte uitvoering met minimale hinder voor de omgeving.


Over NSTT
De Nederlandse vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen (NSTT) (www.nstt.nl) is in 1988 opgericht met als doel onderzoek, ontwikkeling en stimulering van sleufloze technieken alsmede het uitdragen van de maatschappelijke voordelen hiervan.