VDL tekent contract levering 164 autobussen

VDL Bus & Coach heeft een contract getekend met personenvervoerbedrijf Arriva Nederland voor de levering van 164 openbaarvervoerbussen voor de Nederlandse concessies Oost- en West-Brabant.

Trefwoorden: #Arriva, #onderhoud, #openbaar vervoer, #samenwerking, #VDL Bus & Coach, #VDL groep

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL groep )

ENGINEERINGNET.NL Vanaf 14 december 2014 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in deze twee concessies.

De leveringsovereenkomst werd onlangs getekend door de heer Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland en de heer Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep, in het bijzijn van Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Brabant de heer Ruud van Heugten.

Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep: “Deze order van 164 openbaarvervoerbussen is belangrijk voor het behoud van de werkgelegenheid. De productie van de chassis vindt plaats in Eindhoven. De opbouw van de bussen gebeurt grotendeels in Heerenveen en deels in Valkenswaard.”

De samenwerking tussen VDL Bus & Coach (onderdeel van de VDL Groep) en Arriva is niet nieuw. In 2012 was er al een order van 275 bussen voor de Nederlandse concessies Friesland en Zuid-Holland Noord. Ook internationaal werden leveringen uitgevoerd in Zweden en Groot-Brittannië.

Naast de levering van de bussen gaat het bedrijf ook het onderhoud en de reparaties gedurende de duur van de concessies. Hiermee wordt de samenwerking in de toekomst nog verder uitgebreid.


Over Arriva Nederland
Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva is een toonaangevende exploitant van personenvervoer, actief in 14 Europese landen.

Met ruim 54.500 medewerkers en meer dan 2,2 miljard reizigers per jaar is Arriva één van de grootste vervoerders in Europa. In Nederland is Arriva met 5.000 medewerkers actief in het bus- en treinvervoer in acht provincies.


Op de foto:
vlnr: Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep, Ruud van Heugten, Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Brabant, Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland.