Pilootproject CARMAT, productie ’Carbstones’, ingehuldigd

Dankzij subsidies van het Marshall-plan heeft het bedrijf Recoval de stap kunnen zetten van onderzoeks- naar productiefase met de pilootinstallatie CARMAT.

Trefwoorden: #carbonatatie, #Carbstones, #CARMAT, #industriële reststromen, #Marshall plan, #Recoval, #VITO, #Wallonië

Lees verder

Techniek

( Foto: wikipedia - J. Schoen, staalfabriek )

ENGINEERINGNET.BE - Deze unieke installatie zal ‘Carbstones’ produceren, die kunnen worden gebruikt als straatstenen, terrastegels, bouwstenen (vol of hol) of zelfs in de vorm van dakpannen.

Het productieproces bestaat uit carbonatatie (reactie van materiaal met CO2, een belangrijk broeikasgas) in staalslakken (afvalproducten uit de staalindustrie). Dit innovatieve, gepatenteerd proces is een wereldwijde primeur en laat de ontwikkeling van bouwmaterialen toe zonder cement.

Gezien het toenemende probleem van de opslag van industriële reststromen en de uitdaging om dat op korte termijn aan te pakken, wil Recoval oplossingen zoeken om deze industriële reststromen opnieuw in het economische circuit te brengen.

Het industriële pilootproject CARMAT is het resultaat van vele jaren onderzoek door de R&D-afdeling, in samenwerking met diverse partners zoals onderzoekscentra (waaronder VITO), Belgische maar ook buitenlandse universiteiten alsook verschillende onafhankelijke experts.

Dankzij de begeleiding door de MecaTech-pool en de cluster VAL+ kreeg het bedrijf een label voor dit project en kon zo subsidies verkrijgen van het Waalse Gewest. Het bedrag van dit project is 10.800.000 euro, waarvan 6.600.000 gefinancierd in het kader van het Marshallplan.

Als grondstof voor dit innovatieve procedé worden ‘staalslakken’ gebruikt, onzuiverheden die als bijproduct ontstaan bij de staalproductie, goed voor zo’n 2 miljoen ton per jaar in Vlaanderen.

Met het nieuwe proces is men erin geslaagd om hoogwaardige bouwmaterialen aan te maken (tegels, bakstenen en dakpannen) op basis van 100 % staalslakken en CO2. Het nieuwe materiaal is sterker dan standaardbeton en kan in verschillende kleuren/varianten worden gemaakt.

Ook het productieproces is milieuvriendelijk: het verbruikt weinig energie en maakt gebruik van CO2 als grondstof. Ter vergelijking: een gewone baksteen wordt gebakken aan een temperatuur van 900 °C , deze nieuwe variant slechts aan 80-140 °C. Deze nieuwe productiemethode met CO2 kan ook eenvoudig op andere reststromen worden toegepast.