Voormalige Opel-site zoekt nieuwe invulling

Havenbedrijf Antwerpen organiseert een bevraging om potentiële investeerders aan te trekken voor de voormalige terreinen van Opel. De nieuw naam van de site is Churchill Industriële Zone.

Trefwoorden: #bevraging, #Churchill Industriële Zone, #general motors, #Havenbedrijf Antwerpen, #opel-site

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Het Antwerpse Havenbedrijf lanceerde een internationale bevraging, waarmee het op zoek gaat naar een nieuwe invulling voor de voormalige terreinen van Opel.

De 96 ha tellende site wordt in de markt gezet als de Churchill Industriële Zone. De site biedt potentiële investeerders een unieke toplocatie voor de ontwikkeling van industriële activiteiten in het hart van de Antwerpse haven.

De zone heeft een totale terreinoppervlakte van meer dan 950.000m², wat een nieuwe investeerder de mogelijkheid biedt om nieuwe gebouwen op te trekken of nieuwe industriële installaties te bouwen. Het projectgebied zelf telt ongeveer 88 ha. Er staan gebouwen met een totale vloeroppervlakte van meer dan 341.000m².

De site is goed verbonden met alle grote Europese steden via een uitgebreid en multimodaal vervoersnetwerk. Ze is gelegen naast de diepzeedokken, beschikt over een spoorverbinding in de vestiging en is verbonden met een dicht wegennet.

Geïnteresseerde kandidaten krijgen tot 15 januari 2015 de tijd om hun dossier in te dienen bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.