Farys verdeelt drinkbus uit suikerriet bij studenten UGent

TMWV treedt sinds kort naar buiten onder de naam 'Farys'. Eén van de eerste acties verloopt in samenwerking met UGent: drinkbussen moeten studenten aanzetten tot consumptie van kraantjeswater.

Trefwoorden: #drinkbus, #FARYS, #recycleerbaar, #suikerriet, #tmvw

Lees verder

Opleiding

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - "Kraantjeswater is drinkwater." Met die boodschap deelden UGent en FARYS drinkbussen gemaakt uit suikerriet uit aan studenten.

Het initiatief van de drinkbussen heeft een dubbel doel. Enerzijds wil het studenten aanzetten meer kraantjeswater te drinken en anderzijds wil het met een herbruikbare drinkbus de afvalberg verkleinen. De Universiteit Gent sloeg hiervoor de handen in elkaar met FARYS. FARYS is de nieuwe naam voor drinkwatermaatschappij TMWV.

Sinds eind vorige maand treedt intercommunale TMWV naar buiten onder de naam FARYS. Met de naamsverandering profileert TMWV zich als een multi-servicebedrijf dat niet alleen drinkwater levert, maar ook afvalwater saneert, zwembaden en andere sportinfrastructuur bouwt enz.

Omdat de 'geboortenaam' TMVW vooral de link legt met water, bundelt TMVW vanaf 22 september haar operationele activiteiten onder een nieuwe bedrijfsnaam FARYS. Alle activiteiten krijgen zo een plaats onder een nieuwe vlag die de lading dekt.

Om haar studenten en personeel aan te zetten om meer kraantjeswater te drinken en zo het milieu minder te belasten heeft de Universiteit Gent in samenwerking met FARYS 30.000 leuke, gebruiksvriendelijke en duurzame drinkflessen laten maken. Deze drinkflessen zijn gemaakt van suikerriet. Suikerriet neemt tijdens de groei veel CO2 op en vermindert zo de uitstoot van broeikasgassen. De drinkbus is dus volledig recycleerbaar en van uitstekende kwaliteit.

De allereerste drinkflessen werden uitgedeeld op Student Kick Off, dé studentenactiviteit van het jaar die traditioneel plaats vindt op de eerste woensdag van het nieuwe academiejaar. De drinkbus is vanaf nu ook te koop aan de kassa van de studentenrestaurants.