Akka en Dassault Systèmes werken aan ’Europese’ slimme auto (+ video)

Consultancygroep Akka zet stevig in op de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsoplossingen. Onder meer een 'slimme' auto, de Link & Go, een van de stokpaardjes van de Franse regering.

Trefwoorden: #akka, #big data, #cloud, #Dassault, #m2m, #machine to machine, #zelfrijdend

Lees verder

Techniek

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET - Akka Technologies, een Europese consultancygroep op het gebied van engineering en technologie, werkt volop aan de ontwikkeling van een nieuwe 'slimme' auto.

De ' Link & Go' is een zelfrijdende conceptauto, een intelligent voertuig dat zowel autonoom als met een bestuurder kan rijden en een compleet nieuwe aanpak bevat met betrekking tot interieurergonomie, robotica en high-tech toepassingen ter ondersteuning van de cloud en big data.

"Het doel is dit voertuig te vermengen met zijn stedelijke omgeving. Omgeven door cognitieve intelligentie staat de gebruiker volledig centraal binnen dit bijzondere innovatieproject", stelt Akka.

"Een slimme auto communiceert met de directe omgeving, met andere voertuigen en de gebruiker, om gepersonaliseerde services te kunnen leveren voor verschillende profielen."

PLM-leverancier Dassault Systèmes laat nu weten een strategische samenwerking afgesloten te hebben met Akka voor de verdere ontwikkeling van de Link & Go. Concreet betekent dit dat Akka als klant de software van Dassault Systèmes gaat gebruiken voor ontwerp en engineering.

Beide leveranciers zijn van Franse origine en hebben een bijzondere band met zelfrijdende auto's: het ontwikkelen van slimme voertuigen is namelijk één van de 34 projecten van het 'New Face of the Industry' innovatieprogramma van de Franse regering. Dat maakt dit type samenwerkingen van strategisch belang.

"Deze samenwerking is een technische ontwikkeling die leidt tot het creëren van nieuwe services voor een steeds meer verbonden wereld en het beter benutten van de creativiteit en het vakmanschap van onze engineers", klinkt het uit de mond van CEO Maurice Ricci van Akka.

"De uitdagingen om nieuwe mobiliteitservaringen voor de toekomst te creëren gaan de industrie volledig transformeren", vult Bernard Charlès, de CEO van Dassault Systèmes aan.

"Hoe ziet een autobeleving eruit als je deze integreert met de cloud, infotainment, navigatie, GPS en nog meer te ontwikkelen services?"

"Via deze samenwerking gaan wij die vragen beantwoorden, het ontwikkelen van zelfrijdende auto's en de bijbehorende infrastructuur ondersteunen en tevens de connectiviteit met slimme steden van de toekomst."


ACHTERGROND
In de Benelux is Akka actief via 2 Business Units: 'Engineering' en 'Informatica en Systemen'. De BU Engineering houdt zich bezig met de projecten rond het ontwikkelen en industrialiseren van producten, de BU Informatica en Systemen met industriële en wetenschappelijke processen op informaticavlak. Er is ook een Design Engineering Center met 450 medewerkers en er wordt tevens gewerkt aan Machine to Machine (M2M), de mogelijkheid om informatie uit te wisselen tussen vaste of mobiele machines, zonder menselijke interventie.