Belgische constructeur van laadarmen Wiese breidt productie in Azië uit

Fabrikant van laadarmen uit Brecht bij Antwerpen richt tweede vestiging in Singapore op. "We gaan kleinere componenten en installaties ter plaatse bouwen en assembleren"

Trefwoorden: #chemie, #investering, #laadarm, #loading, #singapore, #tankwagen, #voeding, #wiese

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wiese )

ENGINEERINGNET.BE – Wiese, het in Brecht gevestigde familiebedrijf dat Chris Jacobs in 1988 oprichtte, gaat een tweede vestiging in Singapore opstarten.

De firma bouwt armen voor het lossen en laden van schepen en tankwagens – 'Custom Made Loading & Transfer Systems' - voor de chemische en voedingsindustrie. Daarnaast focust het zich ook op twee kleinere business units: pigging en bekerelevatoren.

De afgelopen jaren kon de onderneming terugblikken op jaarlijkse groeicijfers van rond 15%, onder meer dank zij de export naar landen zoals Frankrijk, China, India, Indonesië, Polen, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. Intussen wordt zelfs zowat 60% van de omzet in het buitenland gerealiseerd.

Via een nieuwe productie-eenheid in Singapore wil Wiese zijn Aziatische tak versterken. “Om de lokale markten beter te kunnen bedienen”, zegt oprichter Chris Jacobs.

“Kleinere componenten en installaties zullen ter plaatse worden gebouwd en geassembleerd. De engineering en productie van de essentiële onderdelen blijft vanuit België komen.”

Momenteel telt de firma een 40-tal personen. “Maar we zijn steeds op zoek naar nieuwe medewerkers”, vertelt Ellen Jacobs, verantwoordelijk voor de personeelsdienst.

“Uiteraard moeten ze de technische competenties hebben, maar we kijken vooral of ze ook passen in onze familiale bedrijfscultuur. We willen samenwerken met gemotiveerde mensen die respectvol omgaan met anderen en hun omgeving en die trots zijn op hun werk.”

Hoe groot de investering is die met de nieuwe uitbreidingsplannen gepaard gaat, werd niet bekend gemaakt.