Topcongres Special EuroMaintenance komt in 2015 naar België

Nieuwe congresformule van onderhoudsfederatie EFNMS wordt in 2015 voor eerste maal uitgetest tijdens Maintenance-vakbeurs in Antwerpen. "In het hart van de West-Europese industrie"

Trefwoorden: #asset management, #baets, #Bemas, #efnms, #euromaintenance, #maintenance, #onderhoud, #reliability

Lees verder

Opleiding

( Foto: Bemas )

ENGINEERINGNET.BE – Het Euromaintenance-congres van EFNMS – de 'European Federation of National Maintenance Societies' - is een gekend gegeven voor wie vertoeft in onderhoudsmiddens.

De Europese federatie heeft nu een nieuwe formule bedacht: 'Special' Euromaintenance, een variant die meer op techniek focust, waar het bestaande event eerder over strategische benaderingen gaat.

Volgend jaar wordt de nieuwe formule voor het eerst losgelaten op het technische vakpubliek, meer bepaald tijdens de gekende Antwerpse Maintenance-vakbeurs van easyFairs.

Dat heeft zo zijn reden: in 2008 was Euromaintenance – ingericht in samenwerking met lidvereniging Bemas (Belgian Maintenance Association) - een overweldigend succes: meer dan 750 congresgangers uit heel Europa, inclusief een avondreceptie en diner met een slordige 2.000 deelnemers. Dat succes heeft het 'reizende' congres - dit jaar in Finland en over twee jaar in Athene - sindsdien nooit meer weten te evenaren.

EFNMS heeft nu het plan opgevat zijn klassieke tweejaarlijkse EuroMaintenance-congressen in de oneven jaren af te wisselen met een meer gefocuste, 'technische' onderhoudstops rond maintenance, asset management en reliability. Als lanceringsplatform werd - uiteraard - de locatie van zijn meest succesvolle editie ooit gekozen: Antwerpen.

Herman Baets, European Chairman van EFNMS in dat verband: “Deze Special EuroMaintenance 2015 zal plaatsvinden in het hart van de West-Europese industrie. Antwerpen heeft als tweede grootste petrochemische hub ter wereld (redactie: sinds kort is het afgezakt tot derde grootste hub) een enorme industriële activiteit in het havengebied. Antwerpen fungeert tevens als knooppunt van zowel Europese pijpleidingen als van de Europese vracht en logistieke netwerken, en is bovendien centraal gelegen tussen het Ruhrgebied en de haven van Rotterdam met honderden industriële vestigingen en productiecentra in diverse sectoren.”

Bemas-directeur Wim Vancauwenberghe: "Met de Special EuroMaintenance 2015 willen we de Belgische en Europese industrie opnieuw een topcongres van wereldniveau aanbieden met de nieuwste inzichten en topcases rond topics zoals training- en competentiemanagement, strategisch maintenance-onderzoek en implementatie van een competitief asset managementbeleid.”


ACHTERGROND
Special Euromaintenance 2015, tijdens Maintenance-vakbeurs in Antwerp Expo op 31 maart, 1 en 2 april 2015.