Nieuwe Cofely Besix Mannai weet eerste onderhoudscontract af te sluiten

Cofely Besix Mannai FM meldt net zijn eerste contract in het Midden-Oosten getekend te hebben. Goed voor preventief en predictief onderhoud van zowat 1.200 HVAC-assets bij Qatar Petroleum.

Trefwoorden: #besix, #cofely, #dubai, #facility, #maintenance, #mannai, #onderhoud, #qatar petroleum

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cofely Besix )

ENGINEERINGNET.BE - Cofely Besix Facility Management zet sinds enkele jaren sterk in op de ontwikkeling van zijn activiteiten in het buitenland, en vooral in het Midden-Oosten.

Het bedrijf – een in 2008 opgerichte joint venture tussen Cofely Services GDF Suez en de Belgische bouwgroep Besix – heeft zijn zetel in Dubai en legt zich toe op facility management voor de bouw in het Midden-Oosten.

De zaken gaan naar verluidt goed: de afgelopen jaren wist de onderneming telkens groeicijfers voor te leggen van rond 20%.

Een andere, eerst begin 2014 opgestarte tak van Cofely Besix, deze keer een joint venture met de groep Mannai, spitst zich specifiek toe op de industriële sector in Qatar.

Persverantwoordelijke Stéphanie Simonis van Cofely liet in dat verband vroeger al weten dat de groep zich zo voorbereidt op een hele reeks grote bouw- en infrastructuurprojecten waarvan verwacht wordt dat ze de komende jaren in de regio van Qatar van start zullen gaan.

Het is deze combinatie Cofely Besix Mannai FM die nu zijn eerste contract heeft weten af te sluiten, met Qatar Petroleum.

Het gaat het om onderhoud op verschillende niveaus voor zowel preventief als predictief onderhoud van zowat 1.200 HVAC-assets in de zogenaamde 'Dukhan Fields', een gebied dat zich uitstrekt over circa 65 km, met meer dan 700 olie/gas- en waterinjectieputten en meer dan 4.000 km aan pijpleidingen.

In eerste instantie zal over een periode van 90 dagen een 'condition assessment' worden opgesteld, inclusief een preventieve onderhoudsplanning en een vervangingsschema voor alle HVAC.

Het onderhoudscontract loopt over 5 jaar en zal gepaard gaan met de inzet van zowat 120 mensen. De contractwaarde werd niet meegedeeld.