• 16/10/2014

RS Components lanceert IoT Design Centre

Via DesignSpark van RS Components worden tools, blogs en de nieuwste toepassingen beschikbaar voor een volledig geïntegreerde infrastructuur van apparaten.

Trefwoorden: #Designspark, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #Internet of Things, #IoT, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft via de online-community DesignSpark een themakanaal opgezet voor het Internet of Things (IoT).

Hier zijn hulpmiddelen en tools voor software-design beschikbaar voor rapid prototyping en productontwikkeling. De IoT-pagina is te vinden via de Design Centres en bevat de nieuwste blogs en een reeks artikelen van partners, leden van de DesignSpark-community en toonaangevende experts in de branche. Zij vormen samen een kennisbank die ontwikkelaars in staat stelt om nog betere IoT-toepassingen te ontwerpen.

In het nieuwe Design Centre leidt Alexandra Deschamps-Sonsino de bezoeker in over de wereld van het IoT. Zij werkt voor Designswarm, de nummer twee in de top 100 van IoT-voorlopers van Onanalytica.

Andere artikelen in het Design Centre richten zich op een gedetailleerde analyse van het IoT, met een terugblik op het begin, een vooruitblik naar de toekomst en de vraag waarom we het nodig hebben.

Ook wordt ingegaan op de koppelingen tussen “Things”, hardware en toepassingen, op de netwerkinfrastructuur en op de databeveiliging.

“Er wordt voorspeld dat er in 2020 maar liefst 26 miljard apparaten zijn aangesloten op het internet, allemaal met een eigen uniek ID”, aldus Pete Wood, Community Manager voor DesignSpark bij RS Components.

“Samen vormen deze apparaten het Internet of Things (IoT), waarmee we apparaten op afstand kunnen aansturen en monitoren via het internet. Als community die voorop loopt met nieuwe informatie over de nieuwste trends in de branche wil DesignSpark met het IoT Design Centre de discussie opstarten over 'best practices' en aanbevelingen doen over producten die geschikt zijn voor IoT-systemen.” <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.