Tessenderlo Group gaat zwavelverwerkingsfabriek in VS bouwen

Tessenderlo Kerley kondigt de bouw van een nieuwe zwavelverwerkingsfabriek voor de productie van de meststof ammoniumthiosulfaat aan in VS.

Trefwoorden: #ammonium, #kerley, #meststof, #Tessenderlo, #Tessenderlo chemie, #Tessenderlo group, #Tessenderlo Kerley, #zwavel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE – Bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers kondigde de Belgische Tessenderlo Group aan een nieuwe fabriek voor vloeibare meststoffen te gaan bouwen in de VS.

Het gaat meer bepaald om een productieplant voor ammoniumthiosulfaat, die door zijn Amerikaanse dochteronderneming Tessenderlo Kerley zal opgetrokken worden in East-Dubuque (Illinois).

Ammoniumthiosulfaat is een gespecialiseerde, zwavelhoudende meststof voor grootschalige teelten, zoals hooi, maïs en aardappelen, die Kerley vermarkt onder de naam 'Thio-Sul'.

"Deze nieuwe fabriek zal ons toelaten om onze marktpositie in Thio-Sul in de Verenigde Staten te bestendigen", meldt de groep.

De nieuwe fabriek wordt verwacht operationeel te zijn in de tweede helft van 2016. De omvang van de investering werd niet bekendgemaakt.

Eind september 2014 nam de onderneming ook een gloednieuwe fabriek in Nevada in bedrijf. Die levert chemicaliën voor het proces van goudwinning.


ACHTERGROND
Tessenderlo Kerley, met hoofdkantoor in Phoenix (Arizona, VS), produceert en verkoopt gespecialiseerde chemische oplossingen – zoals meststoffen, gewasbeschermers en proceschemicaliën – en diensten voor diverse markten in de Verenigde Staten, Mexico, Centraal - en Zuid - Amerika en bepaalde Europese landen.