Nieuwe aandeelhouder voor Lokerse profielenproducent Corialis/Aliplast

Een van grootste internationale investeringsmaatschappijen neemt belang van twee andere fondsen in Lokerse producent van aluminiumprofielen Corialis, bekend van Aliplast, over.

Trefwoorden: #advent, #advent international, #aliplast, #corialis, #economie, #ergon, #overname, #sagard

Lees verder

Nieuws

( Foto: YouTube / Aliplast )

ENGINEERINGNET.BE - Ergon en Sagard, twee investeringsmaatschappijen hebben hun belang in de constructeur van geëxtrudeerde aluminium profielen Corialis - Core Innovative Aluminium Integrated Solutions - van de hand gedaan. De verkoop werd begin oktober al aangekondigd, maar is nu gefinaliseerd.

Met een omzet van ongeveer 350 miljoen euro en zo'n 1.600 medewerkers, is Corialis één van de grotere Europese producenten van geëxtrudeerde, gecoate en geïsoleerde aluminium systemen voor ramen, deuren en veranda’s. Het bedrijf is vooral bekend onder de merknaam 'Aliplast'

Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Lokeren en filialen in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen.

Ergon en Sagard namen Corialis in januari 2007 over, samen met het toenmalige managementteam onder de leiding van Johan Verstrepen. De huidige overnemer van hun aandelenpakket is Advent International, één van de grootste internationale investeringsmaatschappijen. Verdere details werden niet vrijgegeven. Het management herinvesteert en blijft aan boord als aandeelhouder.

CEO Johan Verstrepen: "In 2007 hebben we Ergon en Sagard als partners gekozen omwille van de kwaliteit en de industriële aanpak van hun teams en de flexibele investeringshorizon die ze boden."

"Op beide vlakken hebben ze de verwachtingen ingelost. Heel vlug onderschreven ze onze strategie geënt op het verder uitrollen van het verticaal geïntegreerd model in het VK en Polen. Gedurende de hele investeringsperiode hebben ze ons passend gesteund in ons groeiverhaal."


ACHTERGROND
Sagard is een Frans investeringsfonds dat zich richt op middelgrote bedrijven. Ergon is een mid-market private equity investeringsmaatschappij ondersteund door Groupe Bruxelles Lambert. Ergon investeert in leidinggevende bedrijven met een duurzame competitieve positie in aantrekkelijke nichemarkten in de Benelux, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.