Gimv investeert in snelgroeiend producent van brandvertragende producten

EcoChem is een Belgische onderneming actief in ontwikkeling en distributie van milieuvriendelijke brandvertragende additieven. Gimv ondersteunt nu haar sterke groei en ambitieuze plannen.

Trefwoorden: #brandvertrager investering, #brandvertrager marktleider, #Ecochem, #Gimv investering

Lees verder

Nieuws

( Foto: AFirst )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv investeert in EcoChem International, een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in de innovatie, productontwikkeling, productie en distributie van milieuvriendelijke brandvertragende additieven

Het betreft een meerderheidsparticipatie naast de vennoten die het bedrijf in 2000 hebben opgericht. Dit moet de expansie van het bedrijf ondersteunen.

EcoChem ontwikkelt en produceert milieuvriendelijke brandvertragende additieven, die hoofdzakelijk gebruikt worden in de bouw- en transportsector en elektronische applicaties. De additieven worden toegevoegd aan materialen zoals hout, isolatiemateriaal, textiel of kunststoffen om de vlammen en rookontwikkeling die bij brand ontstaan te voorkomen, te onderdrukken of te vertragen.

Dit is een groeimarkt door de verhoogde aandacht voor brandveiligheid bij regelgevende instanties en verzekeraars. EcoChem ontwikkelt daarenboven milieuvriendelijke oplossingen wat haar een concurrentievoordeel moet geven.

EcoChem is marktleider in de ontwikkeling en verkoop van vlamvertragers voor spaanplaten en andere houten panelen, die vaak gebruikt worden in openbare gebouwen zoals luchthavens, hotels en ziekenhuizen.

Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Herman Meynaerts en Pieter Daeseleire en heeft over de jaren een gestage groei gerealiseerd, met een omzet van ongeveer 25 miljoen EUR en klanten in ruim 25 landen. EcoChem heeft zijn hoofdkantoor in Olen (België) en beschikt over 2 productie-eenheden in Willebroek (België) en Offenbach (Duitsland).

Joris Coppye, voormalig CEO van Azelis - een distributeur van gespecialiseerde chemische producten - en partner bij Common Ground, komt het bedrijf versterken om de groeiplannen verder vorm te geven: “Voortbouwend op het parcours dat Pieter Daeseleire en Herman Meynaerts reeds hebben afgelegd, zien we de kans om EcoChem naar het volgende niveau van zijn industriële expansie te tillen."

"We zijn verheugd dat we op een sterke financiële partner en meerderheidsaandeelhouder als Gimv kunnen rekenen, die onze groeiplannen voluit steunt. Nu we toegang hebben tot het ruime en internationale industriële netwerk van Gimv, zullen we sneller kunnen groeien.”