Vlaamse ingenieurs lopen in kijker op internationale ESNC-competitie

Ingenieurs van jonge Vlaamse techbedrijf Sensolus lopen op European Satellite Navigation Competition 2014 in kijker door derde plaats weg te kapen. "We weten wat vervoerders willen"

Trefwoorden: #airbus, #cloud, #esnc, #innotek, #navigatie, #satelliet, #sensolus, #stickntrack

Lees verder

research

( Foto: Innotek )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de elfde keer koos het European Satellite Navigation Competition (ESNC) de beste producten, diensten en innovaties die het gebruik van satellietnavigatie in het dagelijkse leven faciliteren.

De grote winnaar van de internationale competitie was Airbus Defence & Space met een GPRS-ontvanger, een multinational dus. Toch was het een kleine Vlaamse start-up die in de kijker liep door de derde plaats weg te kapen: Sensolus.

De ingenieurs van dat jonge techbedrijf hadden zich onder impuls van Innotek dit jaar ingeschreven met een energiezuinig, goedkoop en klein trackingtoestel. Het was overigens nog maar de tweede maal dat Vlaanderen, dit jaar met 22 inschrijvingen, deelnam.

"Er zijn al veel positioneringstoestellen op basis van satellietnavigatie", stelt Kristoff Van Rattinghe van Sensolus. "Alleen werken ze op batterijen die vaak moeten opgeladen worden en de praktijk wijst uit dat gebruikers dit zeer omslachtig vinden en het vaak vergeten. Bovendien zijn de toestellen te groot en ligt de communicatiekost in verhouding te hoog."

Het Vlaamse trackingsysteem daarentegen 'is een toestel waarvan het batterijverbruik de vergelijking met het verbruik van een wandklok kan doorstaan, de communicatiekost is evenredig met de prijs van een Nespressocup en de afmetingen zijn niet groter dan een klein pennenzakje'. Al willen de ingenieurs dit naar verluidt terugbrengen tot een twee euro muntstuk.

De stickNtrack is intussen al uitvoerig getest bij een wegvervoerder met een uitgebreid trailerpark. “De marktbehoeften zijn duidelijk”, aldus Van Rattinghe, "vervoerders hebben er geen behoefte aan om de exacte route te weten, maar wel om op gezette tijden geïnformeerd te worden over hun bewegingen. En dat alles tegen een lagere kost dan de huidige prijs van een simkaart.”

Op de European Satellite Navigation Competition viel de firma alvast driedubbel in de prijzen: naast een derde plaats op de competitie, sleepten ze de prijs als regionale winnaar voor Vlaanderen/België in de wacht en ontvingen ze de 'special innovation prize' van het ruimtevaartagentschap ESA. Wat meteen bewijst dat technologische innovatie niet noodzakelijk uit de hoek van bedrijven en organisaties met gigantische O&O-budgetten moeten stammen.

Qua markt zit Sensolus alvast goed: naar verwachting zal het aantal toestellen dat werkt op basis van satellietnavigatie tussen nu en 2022 toenemen van 218 miljoen naar 600 miljoen stuks, goed voor een verdubbeling van de omzet tot 25 miljard euro.


FOTO
Op de foto prijswinnaar Kristof Van Rattinghe tussen Luc Peeters en Erik Degroof van het incubatiecentrum ESA BIC Flanders.

ACHTERGROND
De stickNtrack van Sensolus is een standalone-toestel dat niet moet geconfigureerd worden en tot 40 keer minder energie verbruikt dan de huidige oplossingen, waardoor het niet meer moet opgeladen worden. Het toestel zendt enkel een signaal uit naar een Cloud-toepassing wanneer het een abnormaliteit vertoont (zoals het afwijken van een route, een uitzonderlijke versnelling of vertraging, schokken ...) of volgens specifieke instellingen van de gebruiker.

En omdat deze device geconnecteerd is met het UNB-netwerk (Ultra Narrow Band, een communicatienetwerk dat is toegespitst op berichtenverkeer en geen telefonie), zijn de communicatiekosten tot 50 % lager en behoren sim-kaarten tot de verleden tijd.

“De bestaande oplossingen kosten qua hardware 70 à 300 euro, met een maandelijks communicatietarief van 5 tot 9 euro; stickNtrack kost 150 euro en heeft een maandelijkse kost (inclusief communicatie) van 3 tot 4 euro. Wanneer de gebruiker om het uur de positie wenst te weten, heeft de batterij een levensduur van drie jaar. Wenst hij slechts een dagelijkse update, dan verlengt de levensduur tot tien jaar", aldus Van Rattinghe.